Başkan Yanılmaz, ''Şehrin Yeni Yıldızı Cip Mesire Alanı Açılışına Davetlisiniz''

Şehrimizin bugününe ve yarınına değer katan, yeşille mavinin görsel bir şölene dönüştüğü 'Cip Mesire Alanı' resmi açılışı 29 Temmuz Pazar günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek. 

Elazığ Belediyesi’nin prestij projeleri olan Kültür Park ve Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı’nın ardından Cip Mesire Alanı da şimdiden hemşerilerimizin akınına uğruyor. Elazığ Belediyesi tarafından 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete sunulan Cip Mesire Alanı şehrin yeni yıldızı konumunda yerini alacak.  
ŞEHİR STRESİNDEN UZAK YENİ YAŞAM MERKEZİ
Şehrin en büyük dinlenme ve piknik sahası olan ve merkeze 10 km mesafede bulunan sosyal ve sportif donatılarla yepyeni bir kimlik kazanan Cip Mesire Alanı, her yaşa ve her kimliğe hitap ediyor. Kameriyeleri, spor sahaları, çocuk oyun alanları, yapay şelalesi, mescit ve restoranıyla tam donanımlı hale getirilen 1 milyon 524 bin metrekarelik alana sahip Cip Mesire Alanı, Elazığlıları ağırlıyor.
NELER VAR?
Elazığ Belediyesi tarafından hummalı bir çalışmayla yeniden düzenlenen Cip Barajı Mesire Alanı bünyesinde; 1 milyon 524 bin metrekarelik yeşil alan, piknik masası ve barbeküleriyle 333 adet kameriye, 4 adet açık alan fitnes sahası, birer adet futbol, basketbol ve voleybol sahası, üç adet çocuk oyun alanı, 415 metrekare yapay şelale, gezinti alanları, 31 adet ahşap seyir terası, bir adet şadırvan, mescit, restoran, altı adet lavabo, yedi adet çeşme, iki adet su deposu, 2.600 metrekare parke yürüyüş yolu, 1.900 metre koşu yolu, 1.300 metrekare baskı beton yürüyüş yolu, kır kahvesi, yönetim binası, bir adet spor sahaları tesis binası, 298 adet aydınlatma direği, üç adet otopark ve iki adet cep otopark bulunuyor.
VAZGEÇİLMEZLER ARASINDA YERİNİ ALDI
Elazığlıların büyük beğenisini kazan Cip Mesire Alanı’na ilginin yüksek olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, açıklamasında şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizin daha çok gelişip kalkınması adına çalışmalar sergiledik. Bugün Elazığ, sosyal donatı alanlarıyla birçok ile örnek teşkil etmektedir. 2014 yılında ‘Marka Şehir Elazığ İçin Çözüm Önerileri’ kapsamında değerli hemşerilerimize sunmuş olduğumuz Cip Mesire Alanı’nı da tamamlayarak hizmete sunmuş bulunmaktayız. Göleti ve yeşil dokusuyla bütünleşen sosyal ve sportif aktivite alanlarıyla şehir insanı kadar bölge insanı için de bir cazibe merkezi olacak Cip Mesire Alanı’nda hemşerilerimiz, göl manzarasında piknik yapmanın ve tertemiz bir havada sportif faaliyetlerle doğanın keyfini sürecek. Çocuklar oyun alanlarında gönüllerince eğlenirken, aileler de gezinti alanlarında doğanın huzurunu yakalayacak. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Temmuz Pazar günü saat 18.00’de gerçekleştireceğimiz Cip Mesire Alanı’nın resmi açılışına bütün hemşehrilerimizi davet ediyorum. Geçtiğimiz gün şehadet mertebesine ulaşan Fatih Ercan kardeşimizin aziz hatırası için açılışta düşündüğümüz konser etkinliklerini iptal ettiğimizi ifade etmiştik. Açılışta çeşitli etkinliklerin yanı sıra protokol konuşmaları ile Elazığ Kültür - Sanat ve Yılın Enleri Ödül Töreni yer alacak.”

Bakmadan Geçme