Başkan Yanılmaz: '2018 Yılı Fuarlarla Dolu Dolu Geçecek'

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Elazığ İnşaat Fuarı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarlarının tanıtım toplantısı yapıldı.

Kültür Park Mamurat-ül Aziz Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. 
Elazığ'ın, doğunun fuar şehri olacağını, şehirde 2014 yılından beri büyük atılımların olduğunu söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz yaptığı konuşmada şunları ifade etti. "Bu atılımların en önemli ayaklarından bir tanesi ekonomidir. Bir şehrin yollarını, caddelerini, kaldırımlarını, parklarını ne kadar iyi yaparsanız yapın eğer ekonomi canlı değilse, şehir hareketli değilse o yapılan kaldırımlar yollar bir anlam ifade etmez. Yapılan yollar kaldırımlar da şehirde yapılan çalışmalar parklar da şehrin yaşanabilir hale gelmesine vesile olur. Yaşanabilir hale gelen bir şehre de yatırım gelir. Yatırımın olduğu yerde üretim olur. Üretimin olduğu yerde pazarlama ve akabinde para getirisi olur."
BAŞKAN YANILMAZ: ‘HEDEFİMİZ İLK 10 İL ARASINA GİRMEKTİR’
Elazığ'ın yaşanabilir şehirlerarasında ilk 19 il içerisinde olduğunu söyleyen Başkan Mücahit Yanılmaz, "İşin başlangıcı şehrin imarından şehrin yapılandırmasından geçiyor. 2014 yılında Elazığ yaşanabilir şehirlerarasında 49. sırada yer alırken 2017 yılında 19'uncu sıraya yükseldi. Yani 3 yıllık bir süre içinde Belediyemizin yaptığı yatırımlarla Elazığ 30 ili geride bıraktı. Hedefimiz 2023 yılında Elazığ'ı ilk 10 il arasına yükseltmektir.  Yaşanabilir şehir olmak yatırımcının ilgisini çekmek demektir. Yatırımcının ilgisini çektiğinizde şehrin yatırıma hazır hale getirdiğinizde yatırımcı gelir yatırımını yapar, üretimini yapar" diye konuştu.
Ayrıca Elazığ'ın bir fuar şehri olduğunu belirten Yanılmaz, "Fuar organizasyonları en iyi tanıtım organlarından biridir. Ancak bu tür faaliyetleri, hayata geçirmek zordur. 2017 yılı içerisinde Elazığ'da 3 tane fuar organizasyonu gerçekleştirdik, güzel sonuçlar aldık. 2017 yılı fuar alanında bir başlangıç yılı oldu" dedi.
Bu tür fuarların getirisinin çok olduğunu aktaran Yanılmaz, daha önce yapılan fuarlarda il dışından gelen vatandaşların büyük memnuniyetle döndüklerini kaydetti.
“FUAR BİR TANITIMDIR”
Açılacak fuarlarla Elazığlı üreticilerin ürünlerini tanıtma imkânı bulacağını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yıl yapacağımız 2. Elazığ İnşaat Fuarı ve Elazığ 2. Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarları, sonbahara Elazığ’ın çok canlı gireceğinin işaretidir. Türkiye Elazığ'a akın edecek, Elazığ'daki üreticilerimiz kendi ürettikleri ürünleri burada tanıtma imkânına sahip olacaklar. Fuarlar anında satış yapılan yerler değildir. Ben bir stant açtım fuar bitince kaç liralık bir satış yaptım diye bakılırsa fuarlardan esas bekleneni alamaz. Fuarlardaki organizasyonların getirisi bazen 6 ay sonra bazen 1 yıl sonra olabiliyor, fuar bir tanıtımdır. Bu tanıtımda yeni ürettiğinizi en iyi şekilde tanıtacağınız yerdir. "

Bakmadan Geçme