Başkan Yanılmaz İmam Hatiplilerle Bir Araya Geldi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, velileri, öğretmen ve idarecileri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Program İmam Hatip Lisesi öğrencilerileri tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Daha sonra söz alan Elazığ Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bahattin Erdoğan, her sıkıntılarında yanlarında oldukları için Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür etti. Okullarının halı sahaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Erdoğan, Başkan Yanılmaz tarafından bu sıkıntının da giderildiğini, halı sahanın bitmek üzere olduğunu kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit ise yaptığı açıklamada, “Bizim kendi kişisel gelişim kitabımız Kur’an-ı Kerim varken batının şarlatan başka kitapları için neden yüzlerce liralık para veriyoruz” şeklinde konuştu. 

Anne ve babaların kadim kültür ve medeniyetimize bağlı oldukları için evlatlarını İmam Hatip okullarına göndererek evladım git ahiretini ve bu dünyanı mamur hale getir dedikleri için evlatlarını İmam Hatip okullarına emanet ettiklerini söyleyen Yazar Mevlüde Uçar, “Geleceğin kurtarıcısı, karşılıksız hizmet etmeye aday, asımın nesli İmam Hatip okullarıdır. Bizleri idare eden işte Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz,İmam Hatip mezunudur. Ben rabbime hamd ederim” şeklinde konuştu.
BAŞKAN YANILMAZ “HAFIZLARIMIZ ŞEHRİN YILDIZIDIR”
Türkiye’de İmam Hatip Okullarının bitirilmeye getirildiği noktada kapıları kapatılan başörtülü kızların baş örtülerinin çekildiği, başörtüsüyle kamu kurum kuruluşlarında çalışmalarının yasaklandığı dönemleri yaşadıklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Bazen üzüntüyle karşıladık, bazen gözyaşı döktük.Ancak sonuç itibariyle devleti yöneten el böyle bir mantıkla bakıyordu.Bugün rabbimize nekadar şükretsek azdır.İmam Hatip mezunu bir Cumhurbaşkanımız var,bakanlarımız, Belediye Başkanlarımız var. Devleti, şehri yönetirken inancı ön plana alan devlet adamlarımız var. Elazığ hafızların, kurra eğitimin alındığı bir şehirdir. Harput’ta Kurra Üniversitesi vardı. İlimizin önde gelenlerinden Hafız Abdullah Nazırlı hocamız yıllarca eğitim verip hafız yetiştirdi, hala daha devam ediyor. Her hafız kardeşimiz o şehrin bir yıldızıdır. Rabbim yıldızlarımızı arttırsın.

Bakmadan Geçme