Başkan Yanılmaz: 'İtü Tecrübesini Harput İle Paylaşacak'

Elazığ Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında, Harput Kentsel Tasarım ve Sokak Cephe İyileştirme Uygulama Projelerinin hazırlanması konusunda bir protokol imzalandı.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Karaca tarafından imzalanan protokol töreninde, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Muzaffer Çakar ve Harput Kazı Çalışmaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç hazır bulundu.
Protokol töreninde konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca medeniyetler beşiği olan Harput’un tekrar gün yüzüne çıkarılması için gerekli bütün çalışmaları Elazığ Belediyesi ile birlikte titizlikle yapacaklarını belirterek ortak mirasımız olan Harput’u gelecek nesillere gururla taşıyacaklarını kaydetti.
BAŞKAN YANILMAZ: “HARPUT AÇIK HAVA MÜZESİDİR”
Harput’un köklü ve kadim bir tarihe sahip olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İTÜ ile imzaladıkları protokol doğrultusunda Harput’un cephe iyileştirilmesi ve sokak sağlamlaştırılması adına önemli bir adım attıklarını belirtti.
İTÜ’nün bilgi, birikim ve tecrübesinin Harput ile buluşturulacağını söyleyen Başkan Yanılmaz, 2018 yılında başlayacak çalışmalarla Harput’un daha da güzelleşeceğini belirterek açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
“Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi ve İTÜ ile ortaklaşa yapacağımız çalışmaların neticesinde Harput’ta büyük resim ortaya çıkacak. Bu protokol ile devam eden çalışmalar daha hız kazanacak. Açık hava müzesi olmaya aday olan Harput’umuza sunacağımız her katkı torunlarımıza kalacak. Bu bakımdan İTÜ Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Bakmadan Geçme