Başkan Yılan'dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. 

Başkan Emrah Yılan yaptığı açıklamada, Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı olarak "Tüm dünyaya dur, Çanakkale Geçilmez, Düşman Vatanıma giremez, Ezan susamaz dedirten bir var olma mücadelesini anıyor olmanın gururunu ve şerefini yaşadıklarını" söyledi. 

Yapılan açıklamada, "Bağımsızlığı savunmak, yurt topraklarını korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Çanakkale, Ulusal Kurtuluş Savaşımız kutsal destan savaşlara en iyi örnektir. Türk tarihinin belki de en önemli savaşıdır. Bugün özgür olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızın bilinmesi gerekir. Osmanlı ordusu, düşmana karşı Çanakkale Boğazı'nda aylar süren bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. 300.000 askerimizin şehit olduğu bu savaşlar sonucunda, düşman donanmaları ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale Savaşlarının denizle ilgili bölümü, 18 Mart 1915 tarihinde, düşman gemilerinin geri çekilmeleriyle sonuçlanmıştır. Bu nedenle, her 18 Mart gününde, Çanakkale Savaşlarını anmaktayız. Çanakkale kara savaşlarının en önemli cepheleri; Kumkale, Beşike, Bolayır, Seddülbahir, Anbumu, Kabatepe, Conkbayırı ve Anafartalar'dır. 
Çanakkale’de Alevisi, Sunnisi, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Muhaciri, yerlisi olmak üzere bu vatanda yaşayan herkesin bağımsızlığımız için omuz omuza mücadele ettiğini ve şehadet mertebesine ulaştığını vurgulayan Başkan Yılan, Çanakkale’de yakaladığımız birlik beraberlik ruhuna her zaman olduğu gibi bugün de ihtiyacımız olduğunu söyledi.

"ŞEHİT VE KAHRAMANLARIMIZI RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ" 
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un;
"Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!" mısralarında olduğu gibi ay yıldızlı bayrağımızın inmemesi, ezanımızın dinmemesi için pek çok vatan evladının can verdiğini dile getiren Başkan Emrah Yılan, "Dün olduğu gibi bugün de farklı senaryolarla ülkemizi zayıf düşürmeye, yok etmeye çalışan şer odakları var. Ancak şu bilinmelidir ki, hangi senaryo oynanırsa oynansın, karşımızda hangi güçler yer alırsa alsın kaybeden ülkemiz değil onlar olacaktır. Çünkü, Çanakkale’de tüm dünyaya gösterdiğimiz gibi vatanı için ölüme bile bile giden ve her daim gidecek olan aziz bir milletin mensuplarıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale’de ya da vatanın bir başka köşesinde, Başta Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

Bakmadan Geçme