Baskilliler Derneği Başkanı Görgün, Başkan Gürkan'ı Ziyaret Etti

Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Görgün, Başkan Gürkan’ın Malatya’ya büyük hizmetleri olan bir belediye başkanı olduğunu söyledi.

Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, beraberinde derneğin yönetim kurulu üyeleri ve eski Baskil Belediye Başkanı Bilal Özbey ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüş alışverişinde bulundu. Burada konuşan Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, Başkan Gürkan’ın Malatya’ya büyük hizmetleri olan bir belediye başkanı olduğunu belirterek, “Malatya’mızda çok büyük hizmetleri olan, belediyecilik anlamında Malatya’mıza bir vizyon kazandıran Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan beyi derneğimiz olarak Malatya’ya kazandırdığı böyle nadide bir eseri hem yerinde görelim, hem de Malatya’ya yapmış olduğu hizmetleri kendisinden dinlemek için ziyaret ettik. Bugün dernek yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte inşallah bu hizmetlerinin daha da ileriye götürerek Battalgazi’yi Türkiye’de bir marka ilçe haline getirmek için burada yaşayan insanlar olarak elimizden gelen tüm gayretimizi Selahattin Gürkan’ın arkasında duracağımızı ve başarılı çalışmalarını sonuna kadar desteklediğimizi ifade etmeye geldik. Tekrar yapmış olduğu bu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yunus başkanımızın şahsında tüm Baskilli hemşehrilerimizi burada görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Baskilliler bizim kültürümüz boyutu itibariyle gelenek ve göreneklerimiz itibariyle biz bir bütünüz. Bizim Eskimalatya’mızda ‘öte geçe’ derler. Yani suyun öte tarafı anlamındadır. Yani genel anlamda, kültür anlamında uyum vardır. Malatya’da da Baskil nüfusu azımsanmayacak durumdadır. Baskil ilçemiz her ne kadar Elazığ’a bağlı olsa da fiziki ve fiili anlamda da Malatya’da iş ve işlemlerini yürütürler. Bu anlamda değerli dernek başkanımızı, hemşerilerimizi ve eski Baskil Belediye Başkanımızı burada görmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Kaldı ki biz belediyecilik anlayışında 5 temel ilkemiz vardır. Hizmet, sosyal, kültürel, yeşilin ve çevrenin korunması anlayışıdır. Bunların en başında gelen ilkemiz ise ‘katılımcı belediye’ anlayışıdır. Katılımcı belediyecilik anlayışının temel esası da sivil toplum örgütleri, hemşeri dernekleri, meslek kuruluşları, kanaat ve yerel önderler, sendikalarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda şehrin ileriki vizyonunu hazırlanmasını sağlamaktır. Yol haritamızın ve yön pusulamızın oluşmasında sosyal tarafların bize azımsanmayacak katkıları vardır. Özellikle Baskilliler Derneğimizin ve değerli başkanımızın yol haritamız ve yön pusulamızın oluşmasında büyük katkıları olmuştur. Neticede içinde bulunduğumuz hizmet binamızın ve buna benzer diğer hizmetlerimizin oluşumunda sivil toplum örgütlerinin görüşleri bizim yolumuzu açan temel unsur olmuştur. Bu katkılarından dolayı değerli Baskilli hemşerilerimizin şahsında dernek başkanı ve eskimeyen başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Baskil ile Malatya özdeşleşmiştir” diyen Başkan Gürkan, “ Bizim de özellikle seçim arifesinde düzenlediği ve binlerce insanımızın katıldığı büyük bir toplantı yapıldı. O kalabalığı ve toplantıyı unutmak mümkün değildir. Baskilli hemşerilerimizin milli duruşu, dik duruşları ve hizmetin yanında yer almaları bizim nezdimizde her zaman takdire şayandır. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Daha önce ifade ettiğim gibi Baskil ile Malatya özdeşleşmiştir. Daha önce de eski Baskil Belediye başkanımın döneminde iki belediyemizin aldığı kararla kardeş belediye yapmışızdır. Baskilli kardeşlerimizin Malatya’da olması hem Malatya’nın ticaretine, hem de kültürel yapısına büyük katkı sağlamışlardır” ifadelerini kullandı.  

Bakmadan Geçme