Battalgazi Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısını yaptı

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yeni Meclis Salonunda yapılan toplantıda, imar ağırlıklı gündem maddeleri görüşüldü.

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yeni Meclis Salonunda yapılan toplantıda, imar ağırlıklı gündem maddeleri görüşüldü.

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirdi.

Battalgazi Belediyesi yeni hizmet binasının Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, yoklama, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Toplantıda ilk olarak söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Metin Mandal, Battalgazi Belediyesi yeni hizmet binasının yapılmasında başta Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Türkiye’nin en büyük ilçelerinde bile böyle bir binanın olmadığını biliyoruz. Bunu AK Partimizin bir ayrıcalığı olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Battalgazi Belediye Meclisi Üyesi Okay Demirhan ise, Battalgazi Belediyesinin başkanıyla, başkan yardımcılarıyla, birim müdürleri, meclis üyeleri ve personeliyle bir ekip ruhu ile büyük başarılara imza attığını belirterek, “Battalgazi Belediyesini yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Belediye hizmet binasının da özelde Malatya’ya genelde de tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. İnsanların en temel arzularından biri de takdir edilme arzularıdır. Başarının kaynağı motivasyondur. Motivasyonun kaynağı da takdir edilmektir. Bu başarının arkasındaki temel unsurlara bakmak lazım. Bu başarının arkasında hoşgörü vardır, cesaret vardır, vizyon vardır. Sevgi, saygı ve güven vardır, dürüstlük vardır. Her şeyden önemlisi özgüven vardır. Ben zaman zaman şahsım adına eleştiriler alıyorum. ‘Battalgazi CHP’li Meclis Üyesi Battalgazi Belediye Başkanını öve öve bitiremedi’ gibi. Beni muhalefet yapmamakla suçluyorlar. Benim babam Cumhuriyet Halk Partisinde İl Başkanlığı yaptı. Ben de gençlik yıllarımdan itibaren gençlik kolları, ilçe teşkilatları gibi yerlerde bulundum. Değerli arkadaşlar burada körü körüne bir bağlılık yok. Teslimiyetçilik hiç yoktur. Burada bir realite vardır. Burada hizmet ve başarı var. Onun için bu hizmetleri göz ardı edemeyiz” şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Battalgazi Belediyesi yeni hizmet binası hakkında Meclis Üyelerine bilgiler vererek, “İlçeler bazında hizmet konusunda açık ara öndeyiz. Bu binanın memleketimize ülkemize ve Malatyamıza hayırlı, uğurlu olmasını dilerim. Tabi bu binanın yerinin karşılığında da ayrıca Devlet Su İşlerine Topsöğüt’te 40 bin metre kare kapalı alanı olan bir binayı DSİ’ye kazandırdık. Yaptığımız hizmet binası Türkiye’deki hizmet binalarının içinde Genel Müdürlük binası da dahil olmak üzere donanımı, yapı formatı, kalite itibariyle en iyi hizmet binası olmuştur. O hizmet binasının da Devlet Su İşleri camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz yola çıkarken, ‘Durmak yok yola devam’ dedik, ‘Mazisine layık istikbal’ dedik. Battalgazinin mazisi hakikaten parlak sayfalarla doludur. Biz Battalgazi’yi tarif ederken ‘Anadolu’yu anayurt yapan destan şehir’ dedik. Battalgazi medeniyetler merkezidir. Battalgazi’ye dün kahramanlık ve ilim irfan destanları nasıl yazıldıysa, biz de bugün hizmet destanları yapmak durumundayız. Allah’a şükür bizler mahcup olmadık. Ne kadar şükür etsek azdır” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Toplantıda, ilk olarak imar ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü. İmar ile ilgili gündem maddelerinden bazıları İmar komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, bazıları reddedildi, bazıları da ertelendi.

Toplantıda son olarak, Sancaktan mahallesinde bulunan 3190 ada 2 nolu parsel üzerinde yer alan ve Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırılmış olan 24 derslikli Atatürk Kız Anadolu Lisesi ve Kapalı Spor Salonu’nun trampa işlemi sonuçlanıncaya kadar Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Atatürk Kız Anadolu Lisesi ve Kapalı Spor Salonu olarak kullanmak şartı ile tahsis edilmesi gündem maddesi olarak görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını 4 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’da gerçekleştirecek.

Bakmadan Geçme