Battalgazi'de kurban kazalarına karşı kesim rehberi dağıtıldı

Battalgazi Belediyesi tarafından, her Kurban Bayramında yaşanılan görüntülerin tekrarlanmaması amacıyla kurban kesim rehberi hazırlandı.

Battalgazi Belediyesi tarafından, her Kurban Bayramında yaşanılan görüntülerin tekrarlanmaması amacıyla kurban kesim rehberi hazırlandı. Vatandaşlara dağıtılan rehberde, hayvan kesiminden, kurbanlık seçimi ve etlerin muhafazasına kadar bilgiler yer alıyor

Kurban Bayramı’nda kurban kesimi esnasında üzücü bıçak kazalarının yaşanmaması için Battalgazi Belediyesi vatandaşları bilgilendiriyor. Bu kapsamda Battalgazi Belediyesi tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara Sağlıklı Kurban Kesim Rehberi dağıtıldı. Rehberde, kurban kesim yerlerinde bulunması gerekenler, kurbanlık seçimi, kurban kesimi, etlerin muhafazası gibi çeşitli bilgiler yer alıyor. Rehberde ayrıca hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar, kurban kesim yerinde olması gereken özellikler, kurbanı yatırma yolları, hijyen, veteriner hekime başvurulması gereken durumlar, hayvan kesildikten sonraki işlemler, kurban etinin muhafaza edilmesi, tüketilmesi hakkında da bilgilere yer veriliyor.

Rehberi, vatandaşların dikkat etmeleri gereken hususların hatırlatılması ve daha sağlıklı ortamlarda kurbanların kesilmesi amacı ile hazırlatıldığını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Kurban Bayramı’nda her yıl yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için kurbanlarımızı veteriner kontrolünden geçirelim. Hijyenik ve atık yöntemini doğru bir şekilde yaparak kesim yerlerini tercih edelim. Böylece hem atıkların kontrolsüzlüğü yüzünden insan sağlığını tehdit eden hastalıkların, hem de şehir sağlığını tehdit eden çevre kirliliğinin önüne geçmiş oluruz. Malatya’da yaşayan vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstereceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Bakmadan Geçme