Bayram, 'Krediler esnafımıza cansuyu olacak'

21. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) Malatya Bölge Birliği Başkanı Bayram, 'Krediler esnafımıza cansuyu olacak'

21. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, ESKKK olarak, esnafların kredi erişimine kolay ulaşması ve kredi limitlerinin arttırılması noktasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye bir proje sunduklarını ve bu projenin kabul gördüğünü ifade ederek, verilen kredilerin esnafa rahat nefes aldıracağını kaydetti.

“Bakanımız her konuda bize yardımcı oluyor”

Malatya Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği hakkında bilgi veren Bayram, “Ticaret hacminin daraldığı yerlerde panzehir sıcak paradır. Sıcak paranın da küçük esnaf ve sanatkarlara akışında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri 1. derecede rol oynamaktadır. Bugüne kadar Türkiye’de kullandırılan kredi limitlerine göre 7 grup oluşturulmuştur. En üst grupta olanlar 150 bin TL, altındakiler, 100 bin 75 bin TL alıyordu. Bu götürdüğümüz projeyi de sağ olsun Bakanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız ile görüşerek, esnaf ve sanatkarlara daha çok destek verilmesi gerektiğini söyledi” şeklinde konuştu.

“Krediler esnafa cansuyu olacak”

Bayram, 21-25 Ekim tarihleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’ın da katılımıyla bir seminer yaptıklarını ifade ederek, bu seminerde Bakan Tüfenkci’nin kendilerine bazı müjdeler verdiğini dile getirdi. Bayram, “Birincisi gruplar arasında iyileşmeye gidildi. 1. ve 2. grupta olanlara 200 bin TL kredi verebilecek. Üçüncü grupla dördüncü grup 150 bin TL, 5. grup 125 bin TL, 6. ve 7. grup da 100’er bin TL kredi alabilecek. Bunun yanı sıra esnafa iş edindirme kredisi, araç edindirme kredisi de verilecek. İş edindirme kredisi ve araç kredileri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi vasıtasıyla verilecek. Alınan kredi kararı şu anda yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Esnaflarımız talep etmeleri halinde Halk Bankasından bu kredileri çekecektir” diye konuştu.

Bakmadan Geçme