Bayrampaşa Ak Parti Aday Adayı Duman 180 Projeyle Sürecin Gözdesi Oldu

Yaklaşan yerel seçimlerde aday adayları projeleriyle  ön plana çıkmaya çalışıyor.

Yaklaşan yerel seçimlerde aday adayları projeleriyle  ön plana çıkmaya çalışıyor. Seçim bölgelerinde yaptıkları çalışmalarla ortaya çıkardıkları projeler halkın dikkatini çekmeye başladı. Sosyal belediyeciliğin son yıllarda çok sık ifadelere yansıması , halkın artık eskisi gibi belediyeye aşinalıktan uzak olmaması aday adayları daha çok proje üretmeye yöneltiyor. Bir çok aday adayın projeleri konuşulurken , Ak Parti’nin İstanbul Bayrampaşa  aday adayı Ecz Ali Murat Duman 180 projeyle gündeme damsını vurdu. Kızılay başkanlığı yaptığı dönemlerde “ Risk Yönetimi Odaklı Acil  Durum Planlaması “ çalışmasıyla adını duyuran Eczacı Ali Murat Duman , deprem başta olmak üzere Bayrampaşa’nın tüm risk haritasını  Prf.Dr.Ahmet Mete Işıkara ile birlikte 900 sokak,150 caddeyi tek tek etüd ederek çıkamış , İlk defa model olacak bir işbirliği ile, Bayrampaşa’da tüm kamu kurumları, muhtarlar da dahil olmak üzere bu çalışmaya paydaş etmişti.
“İstanbulumuzda elden geçmesi gereken 1.600 bin binamız var, bu binaların 600 bin civarı olası depremde çok risk taşıyor “ diyen Ak Parti Bayrampaşa Aday Adayı Ecz Ali Murat Duman “Bu güne kadar, okullar, köprüler, viyadükler, hastaneler ve önemli ölçüde özel mülkiyetler başarılı şekilde güçlendirildi veya yeniden yapıldı.Bayrampaşa’da da okul, hastane, köprü vs deprem riski açısından dayanıklı hale geldi.Devletimiz geçici barınma işlevi de görecek tüm yerler dahil olmak üzere, hazırlıkları başarılı şekilde yürütüyor.Noksanlarımız yok mu, var elbet.Ama bunu yerel yönetimlerle kapatacağız.Şimdi özel mülkiyetlerde bu güne kadar yapılmış olan dönüşümleri de hesaba katarak, ilçemizde bu dönüşümün hızını tespit etmeliyiz.Bu hızı olası deprem beklenti zaman dilimi içinde, riski minimalize edecek seviyeye çıkarmalıyız.Bayrampaşa bu konuda da örnek olabilecek insan ve beyin malzemesine sahiptir dedi.
Sosyal belediyeciliğin ülkemize katkısının artık ün yüzüne çıktığı yıllarda olduğunun altını çizen Duman “Yerel Yönetimlerde çıta, milletin beklentileri açısından değişti ve güncellendi.1994 yılına kadar '' Belediye '' kavramı ile , sadece kapısına gelen zabıta nedeniyle tanışmış olan , alt ve üst yapı nedir bilmeyen bir uzun dönem geçmişti. 1994 yılından sonra Recep Tayyip Erdoğan ile yeni bir çığır açıldı. Alt ve üst yapı hizmetlerine ek olarak, sosyal ve gönül belediyeciliği ile tanıştı insanlarımız.
Sene 2018. Yeni Milat...Hizmetlerin ötesinde, gönüllerde kalıcı olabilmek adına, merkezi hükümetin yüklerinden pay alan , kendi ilçesinde bulunan hemşehrilerinin direk olarak,
 Ekonomisine,ailesine,çevresine ve geleceğine somut katkılar sunan bir Yerel Yönetim anlayışı... Projeler bu 4 kitere hizmet ediyor ise anlamlı , uygulanabilir ve sürdürülebilir olacaktır “ dedi.
Ak Parti ‘ nin Bayrampaşa Belediye Başkan Aday Adayı olarak makam veya hizmet aracı kriterinin yerli  fiyat veya standartlarında olacağını, Billboard’larda, pankart ve afişlerde, duvarlarda asla şahsi fotoğraflarını değil;  ilçeye yaptığı  hizmetlerin resimlerini paylaşacağını ve  katılımcı bütçe , sokak bazlı anket sistemi ile tüm hizmetlerde Bayrampaşa halkının imzasının olacağına da söz veren Ali Murat Duman “Tam 180 projeyi 13 yılda sizler için iyi bir ekiple birlikte hazırladık, eğitim, sağlık,kültür, güvenlik, spor ve ekonomi alanında yeni dönem ve yeni sayfa açarak vatandaşımızın günlük hayatına değen ve hayatı kolaylaştıran hizmetleri adım adım birlikte yapacağız “ dedi.

Bakmadan Geçme