BEÜ'de TÜBİTAK projeleri tanıtım toplantısı

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) TÜBİTAK projeleri tanıtım toplantısı düzenlendi.

BEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkezi Konferans Salonu'nda TÜBİTAK İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Koç tarafından verilen eğitimde, doğa eğitimi ve bilim okulları, yenilikçi eğitim uygulamaları ile bilim şenlikleri projeleri tanıtıldı.

Açıklamada, destekleme programlarının çağrı kapsamı, başvuru koşulları, görev kısıtlamaları, başvuru süreci, destek miktarı, kapsamı, değerlendirme ve izleme koşulları anlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü'nün ülkede bilim kültürünü oluşturabilmek amacıyla, bilim ve toplum alanında yeni destek programları geliştirmeyi amaçladığını belirtti.

Koç, "Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü, mevcut destek programlarını yürütmek, destek vermek, bilim ile toplum alanında ulusal ve uluslararası ilişkileri geliştirmek ve topluma yönelik bilimsel faaliyetleri yürütmektedir. TÜBİTAK Toplum ve Destek Programlarını 4 başlık altında yürütmektedir. Bunlar 4004 TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları, 4006 Bilim Fuarları ve 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programlarıdır." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme