Beydağı'ndaki ağaçlandırma çalışmaları

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Malatya'da uygulanan Beydağı Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi kapsamında bin 650 hektar alana 682 bin fidan dikildiğini ve bu fidanların yüzde 90'ının tuttuğunu söyledi.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, "Bugüne kadar bin 650 hektar alana 682 bin fidan dikilmiş ve bu fidanların yüzde 90'ı da tutmuş vaziyette"

Polat, beraberinde Malatya Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı ile Beydağı ağaçlandırma sahasında gazetecilerle bir araya geldi.

Beydağı'nın Malatya'nın sembolü, gözbebeği olduğunu belirten Polat, buradaki ağaçlandırma çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Polat, alanda ağaçların kendini göstermeye, ormanın oluşmaya başladığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"İnşallah bundan sonra fidanlarımızın gelişimi daha da iyi olacak. Buradaki fidanlarımızın kökleri geliştirdi, çatlakları bulup kök saldı. Bundan sonra boya çalışacaklar. Malatyalılar gün geçtikçe şehir merkezinden bu fidanları görmeye başlayacak. Beydağı ağaçlandırma sahası 2009'da Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi çerçevesinde başladı. Bugüne kadar bin 650 hektar alana 682 bin fidan dikilmiş ve bu fidanların yüzde 90'ı da tutmuş vaziyette. Bu projede çalışanlara emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah burada orman örtüsü oluşmasıyla burada bir ekosistem ve biyo çeşitlilik oluşacak. Aynı zamanda insanlar buralarda dinlenebilme imkanı bulacak ve diğer canlılar orman ekosisteminde yaşama fırsatı bulacak."

Malatya'daki çalışmalarının sadece Beydağı ile sınırlı olmadığını anlatan Polat, geçen yıl 6 bin 425 hektar alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmaları yaptıklarını, bu kapsamda 3 milyona yakın fidan, 16 milyona yakın da badem, meşe ve sedir tohumu ektiklerini ifade etti.

Polat, Malatya'da her yıl ortalama 60-70 bin dekar alanda çalışma yürüttüklerini dile getirerek, bu yıl da 60-70 bin dekar alanda ağaçlandırma, erozyon ve mera ıslah çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Bakmadan Geçme