Bingöl Üniversitesi Öğrencilerinden Kültürel Gezi

Bingöl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, 'Adı Aziz Toprağı Aziz, El-Aziz' projesi kapsamında, Elazığ'ı gezdiler.

Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Hasan Selimoğlu, Proje Sorumlusu Beyza Yüregil ile proje ekibi Edanur Varol, Esra Bozağaç ve Fatma Aytar koordinasyonunda Elazığ’a gelen öğrenci topluluğu, ilk olarak Harput’u gezdiler. Konuklar 4 bin yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan Harput’u adım adım gezerek, yetkililerden bilgi aldılar. 
Harput’ta Elazığ Belediyesi tarafından tarihi eserlere yönelik sürdürülen restorasyon çalışmaları hakkında da bilgi alan öğrenciler, adeta tarihi bir açık hava müzesi niteliği taşıyan Harput’a hayran kaldılar.
Türkiye’nin dört bir yanından gelerek, Bingöl Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler, dolu dolu geçen Harput gezisinin ardından şehrin yaşam merkezi Kültür Park başta olmak üzere şehri gezerek, bol bol hatıra fotoğrafı çekindiler. 
Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Hasan Selimoğlu, projenin amacının Elazığ ilini görmek, kültürü tanımak olduğunu belirterek, kısa süreliğine de olsa Elazığ’ı ve kültürünü birebir yaşamanın son derece mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Bakmadan Geçme