Bingöl'de DEAŞ operasyonunda 5 tutuklama

Bingöl'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 5' i tutuklandı.Bingöl'de 13 Ağustos 2017 tarihinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlenmiş, içerisinde 3 biksi makineli tüfek, bir lav...

Bingöl’de terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 5’ i tutuklandı.

Bingöl’de 13 Ağustos 2017 tarihinde terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyon düzenlenmiş, içerisinde 3 biksi makineli tüfek, bir lav silahı, 7 kalaşnikof, 2 hücum yeleği, 9’u dolu 10 şarjör, 2 el bombası ile çuvallarda çok sayıda biksi ve uzun namlulu tüfek mermilerin yer aldığı minibüs ele geçirilmiş 11 şüpheli de gözaltına alınmıştı.

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde ifadeleri tamamlanan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.Savcılıktaki ifadelerini tamamlanan 11 şüpheli, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden, silah dolu araçla yakalanan A.G. ile M.A., L.Ü., Ö.A., Ö.B. “mevcut anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı. 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Bakmadan Geçme