Birleşmiş Milletler Temsilcilerinden Çalık'a tebrik ve işbirliği ziyareti

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, Malatya Milletvekili, AK Parti MKYK Üyesi ve TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık'ı makamında ziyaret etti

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Alanna Armitage, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa,  Malatya Milletvekili, AK Parti MKYK Üyesi ve TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık’ı makamında ziyaret ederek geçtiğimiz aylarda Avrupa Parlamenterler Forumu (EPF) Başkan Yardımcılığı'na seçilmesi dolayısıyla kendisini tebrik ettiler.
Antalya’da düzenlenen "Let's Talk" toplantısına katılımlarından dolayı teşekkür eden Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Alanna Armitage, "Türkiye’de açtığımız Bölge Direktörlüğü ofisimize büyük katkılarınız oldu. Ayrıca teşekkür ediyorum. Bu sene 50. Kuruluş yıl dönümüzü çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Kasım ayında Nairobi’de yapacağımız uluslararası toplantımızda özellikle sizi aramızda görmek isteriz. Yapacağımız 50. Yıl etkinlerinin bir bölümünü de Türkiye’de yapmak isteriz bu konuda destek ve katkılarınızı bekliyoruz" dedi.
Armitage devamında "Türkiye’de özellikle bizzat sizlerin üzerinde çalıştığı Aktif Yaşlılık, Anne ve Çocuk Sağlığı, Cinsel Üreme Sağlığı gibi alanlardaki gelişmeleri takdir ediyoruz. Aktif Yaşlanma ile ilgili yapacağınız çalışmalara işbirliğine hazırız” dedi.
Kadın Dostu Şehirler projesine verdiği destekten dolayı Çalık’a teşekkür eden, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, Belediyeler Birliği ile yeniden projeyi hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirterek desteklerini istedi.
Yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çalık, Birleşmiş Milletlerin desteği ile Haydi Kızlar Okula kampanyasını hayata geçirdiklerini, bundan sonrada UNFPA ile başka projeler yapmayı istediklerini ifade etti.
Çalık, yaptıkları çalışmalar hakkında kısaca bilgiler vererek, “ TBMM Nüfus Kalkınma Grubu olarak 2030 sürdürülebilir Kalkınma hedefleri doğrultusunda Nüfus Dinamikleri, Sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınma, sürdürülebilir çevre, Aile Planlaması, Üretme Sağlığı, Cinsel Sağlık, Kadının ve Kız Çocuklarının İnsan Hakları ve Statülerinin güçlendirilmesi ve Çocuk Hakları alanlarında yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.
Türkiye’nin Milli Gelirine göre en fazla insani yardım yapan ülke olduğunu belirten Çalık, Türkiye’nin AK Parti Hükümetleri ile sosyal politikalarda önemli atılımlar yaptığını söyledi. Türkiye’nin bin yıllık kalkınma hedeflerini gerçekleştiren ilk ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Çalık 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.
Sosyal politikalar sayesinde Türkiye’nin Anne ve Çocuk ölümlerinde önemli iyileştirmeler yaptığını her yüz bin kadında anne ölüm oranını 65’ten 14’e düşürdüklerini, çocuk ölüm oranlarını da yüz binde 30’dan 7,6 düşürdüklerini ifade etti.
Çalık ziyaret sonunda heyete, kayısı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı döneminde yayınladıkları 15 Temmuz Milli İrade Zaferi'nin Analizi Raporu Kitabını takdim etti.

Bakmadan Geçme