Bitkin bulunan tilki tedavi altına alındı

Muş'ta, vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan tilki, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.

Kente 27 kilometre uzaklıktaki Kırköy beldesinde vatandaşlar, Muş Ovası'nda hareketsiz yatan tilkiyi alarak belde merkezine getirdi. 

Durumun haber verilmesi üzerine beldeye gelen Muş Belediyesi Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Evi veteriner hekimleri, tilkiyi teslim alarak muayene etti. 

Muş Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Ferit Şengül, tilkinin enfeksiyon kapma ihtimalinin bulunduğunu, bu nedenle ilaç tedavisi uygulayacaklarını söyledi. 

Tedavinin ardından tilkinin yeniden doğal yaşam alanına bırakılacağını belirten Şengül, "Vatandaşlar tarafından bitkin bir halde bulunan tilkiyi gelen ihbar üzerine teslim aldık ve bakımevimize getirdik. Gerekli müdahaleleri yapıldı. Yarası, kırığı ya da buna benzer bir durum yok. Bitkin bir halde olduğu için enfeksiyon kapma riski vardı. Biz de antibiyotik tedavisi uyguladık." diye konuştu. 

Bakmadan Geçme