Bozan: 'Tüm branşların yer aldığı ASKF olacağız'

Adana Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan adayı Dr. Ahmet Bozan, 'Bizim öncelikli hedefimiz, sadece bir branşın değil tüm branşların yer aldığı bir ASKF olacağız. Adana'nın kanayan...

Adana Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan adayı Dr. Ahmet Bozan, “Bizim öncelikli hedefimiz, sadece bir branşın değil tüm branşların yer aldığı bir ASKF olacağız. Adana’nın kanayan yarasını tedavi etmeye çalışacağız. Ayrıca aktif bir ASKF internet sitesi oluşturup spor camiasının sürekli takip edeceği bir kurum olacağız” diye konuştu.

Dr. Ahmet Bozan, “Daha güçlü kulüp, daha güçlü altyapı, daha güçlü ASKF için” sloganıyla ASKF başkanlığına aday olduğunu 1 Şubat’ta açıkladı. Eylül ayı ortalarında yapılması planlanan seçim öncesi açıklamalarda bulunan Bozan, altyapısı güçlü olan kulüpler oluşturmayı hedeflediğini söyledi.

"Sadece bir branş olmayacak"

Başkan olduğu taktirde ASKF’yi bütün branşlara açacaklarını belirten Dr. Bozan, “Her genç kişinin ve sporla uğraşan herkesin hayalidir ASKF başkanı olabilmek. Bizimde kıstaslarımıza uyduğu için ve kulüplerin istekleri için adaylığımızı koyduk. Biz kesinlikle ASKF’yi bütün branşlara açacağız. Sadede bir branşın değil tüm branşların yer aldığı bir ASKF olacağız. Biz yönetim kurulu kararlarımız ile listemizde yer alan tüm yönetim kurulu arkadaşlarımızı yönetim kurulu toplantılarına çağıracağız. Geniş bir yönetim kurulu bizim ilk hedefimiz olacak” diye konuştu.

Altyapısı güçlü kulüpler olacak

Şuanda ASKF’nin yönetim kurulunda 11 kişi olduğunu fakat 11 kişiyle Adana’ya hizmet etmenin zor olduğunu kaydeden Ahmet Bozan, “Adana’da yaklaşık 50 civarında spor branşı var. Adana’nın kanayan yarasını tedavi etmeye çalışacağız. Ben aday olduktan sonra kulüplerimizin bir değeri olduğu ortaya çıktı. Bazı kulüplerimizin ASKF’nin yerini bilmediğini öğrendik. Bunun düzelmesi gerektiğini bizzat sahada yaşayanlardanım. Biz geldiğimizde değeri olan ve altyapısı güçlü olan kulüpler oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“Amatör spor camiası tek yürek olacak”

Adana’da futbol sahası ve spor salonu eksiği olduğunu dile getiren ASKF Başkan adayı Bozan, “Olmayan ilçelerimize nizami salonların yapılması ve futbol sahalarının yapılmasıyla ilgili çalışmalar yapacağız. Futbol sahası ve salonu olmayan belediye sınırları içerisinde olan bölgelerimiz var. Amatör spor camiası tek yürek olduğu zaman kesinlikle bu konuda hem bakanlıktan hemde yerel yönetimerden sonuç alacağımızı biliyorum” dedi.

“Aktif olan bir ASKF sayfası yapacağız”Başkan olduğu zaman ASKF’nin internet sitesinin ve sosyal medya hesaplarının aktif olarak kullanılacağını kaydeden Bozan, “Aktif olan bir ASKF sayfası yapacağız. Şampiyonluk yaşamış veya derece almış kulüple sporcular ASKF’nin sayfasında yeri olacak. Bir nevi amatör spor camiası internet sitesini takip ederek güne başlayacak. Ayrıca kulüp başkanlarına kendilerini tanıtacak kimlik konusunda yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme