Bu Sanatlar  Gönüllere Dokunuyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) tarafından Bedir Mescidi'nde Hat ve Kalemişi çalışması gerçekleştirildi.

Cami ve Mescitlerde geleneksel sanat uygulamaları yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) tarafından Bedir Mescidi’nde Hat ve Kalemişi çalışması gerçekleştirildi. Çalışma sonrası oldukça güzel bir görünüm ortaya çıkarken, çalışmayı gören vatandaşlar hayranlıklarını dile getiriyor.
TOKİ Konutları içerisinde yer alan Bedir Mescidi, MABESEM Sanatçılarının 1 haftalık çalışmasıyla geleneksel sanatlarla tanıştı. Hüsn-i Hat ve Kalemişi (Tezhip)  çalışmalarının yapıldığı mescid, iç huzuru veren bir görünüme kavuştu. MABESEM Hüsn-i Hat Atölyesi Öğretmeni Hattat HaciKırnık’ın nezaretinde atölye öğrencilerinin gerçekleştirdiği çalışma hayranlık uyandırıyor. 
Hu Allah Hu
Çalışma kapsamında Lafzatullah, Arapça yazılışlarıyla Besmele, İslam’ın ilk emri olan ve müsenna(aynalı) yazılan “İkra(oku)”, “Huve(O)”ve “Elhamdulillah” lafızları yazıldı. Kıble tarafındaki yazılar birlikte okunduğunda ise ortada Lafzatullah ve iki yanda “Huve(O)” olduğu için “Hu Allah Hu” okuyuşu ortaya çıkıyor.
Ayrıca Kalemişi olarak adlandırılan kenar süslemeleri de çalışma kapsamında gerçekleştirildi. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Sanat Etkinlikleri Şube Müdürlüğüne bağlı MABESEM tarafından yürütülen çalışmaların, talep yapılması ve malzeme temin edilmesi halinde başka ibadethanelerde de yapılabileceği belirtildi. 
 

Bakmadan Geçme