Bu sınav da 1 yıl ertelenen hayallere sahne oldu

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) ikinci oturumu bugün saat 10.00'da başlarken, bu sınav da geç kalıp yeni kural nedeniyle sınava alınmayan öğrencilerin hayal kırıklıklarına sahne oldu. Sınavı 1 dakikayla kaçıran Harun Polat, 'Ben 112'de staj yaptım, sağlıkçıyım, başka bir bölüm daha kazanmak istedim ama izin vermediler' dedi.

Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ikinci oturumu bugün saat 10.00’da başlarken, bu sınav da geç kalıp yeni kural nedeniyle sınava alınmayan öğrencilerin hayal kırıklıklarına sahne oldu. Sınavı 1 dakikayla kaçıran Harun Polat, “Ben 112’de staj yaptım, sağlıkçıyım, başka bir bölüm daha kazanmak istedim ama izin vermediler” dedi.

2017-2018 yılında üniversitelerin lisans bölümlerine yerleşmek isteyen adayların girdiği LYS-1 matematik oturumu bu sabah 10.00’da başladı. İstanbul Üniversitesinin ana yerleşkesi önü sabahın erken saatlerinden itibaren adayların ve velilerin heyecanlı bekleyişine sahne oldu. Saat 09.45’te sınavın yapılacağı okula giriş yapılmasını zorunlu kılan yeni kural nedeniyle bu sınavda da geç kaldıkları için sınava alınmayan öğrenciler hayal kırıklığı yaşadı. Sınava geç kalan öğrenciler ile bazı veliler üzgün ve tepkiliyken, bazı veliler de geç kalmaların sorumsuzluktan kaynaklandığını belirtti.

Sınava geç kalan öğrencilerden Harun Polat, ana binaya zamanında girdiğini ancak bölüm binasına gittiğinde sınava alınmadığını söyleyerek, “Ben 45 geçe buradaydım. Böyle bir şeye gerek yoktu. Kamera var falan dediler. 1 dakika içerisinde alsalardı ölmezlerdi. Ben 42 geçe ana binaya girdim. Sağ olsunlar, 1 yılım boşa gitti. Bu sistem çok saçma. Ben 112’de staj yaptım, sağlıkçıyım, başka bir bölüm daha kazanmak istedim ama izin vermediler” dedi.

“Sınav biraz erken gibi geliyor bana, 10.30’a alınabilir mesela”

Velilerden Yusuf Şenal ise, sınavın erken yapıldığını savunarak, “Biz erken geldik. Bahçelievler’den geldik buraya, erken çıktık daha doğrusu. Geç kalanlar için de şöyle bir şey olabilir. Sınav biraz erken gibi geliyor bana. 10.30’a alınabilir mesela. Acelesi yok çünkü bu işin. Geç kalanlar evrağı eksik olduğu için geç kalıyor genelde” diye konuştu.

“Buradan giren biri bölüm binalarını 10 dakikada bulamaz”

İstanbul Üniversitesinden bu yıl mezun olan ve evraklarını almak için okula gelen Yunus Bayar isimli genç, “Ben buradan mezunum zaten, içerideydim. 1 dakika arayla öğrenciyi almadılar. Buradan giren biri normalde zaten bölüm binalarını 10 dakikada bulamaz. 1 dakikayla kaçırdı sınavı, içeride gerçekten kötü durumda, teselli ettik ama zor yani. Bu kadar insafsız olunmamalı” ifadelerini kullandı.

“Biz onlara dünyanın parasını harcıyoruz”Simge Nur Kazan isimli öğrencinin babası Yusuf Kazan ise, geç kalmalardan aileleri ve öğrencileri sorumlu tutarak, “Ben dün yer tespiti için buraya geldim. Arkadan gelmiştik, girişin ana kapıdan olacağını söylediler. Yer tespiti yapmama rağmen sabah kendi arabamla 7’de çıktım yola, 7 buçukta buradaydık. Biz çocuklarımıza 1 sene emek veriyoruz. Sabah gördük, 2 tane evladımız geç kaldı. Biri ağlayarak çıktı, biri içeride. Annesini içeri aldılar. Burada ailelere çok büyük iş düşüyor. Biz onlara dünyanın parasını harcıyoruz, görüyorum ki ailelerde de sorumsuzluk var” dedi.

Bakmadan Geçme