Büyükşehir Spor Okulları'nda sayı 13 bini aştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ücretsiz Spor Okulları'nın antrenör ve koordinatörleri ile bir araya geldi.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, bünyesinde faaliyet gösteren spor okullarında görev yapan antrenör...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ücretsiz Spor Okulları’nın antrenör ve koordinatörleri ile bir araya geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, bünyesinde faaliyet gösteren spor okullarında görev yapan antrenör ve koordinatörleri bir araya getirdi. Toplantıya 12 ilçede faaliyet gösteren Spor Okulları antrenör ve koordinatörlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, sözlerine toplantı mekanı seçiminin tesadüf olmadığını söyleyerek başladı. Bilgi, “Toplantımızı Akademi Lise’de yapmak istedik. Çünkü burası eğitim anlamında son derece önemli bir yer. Sizlerin de Kılavuz Gençlik çatısı altında hizmet veren Akademi Lise’yi tanımanızı, bu havayı solumanızı istedik” dedi.

Bilgi, konuşmasında Spor Okulları’nın 13 bin kişilik bir ordu olduğunu ve bu önemli yapının en önemli parçasının antrenörler olduğuna dikkat çeken Bilgi, ‘’Sizlerin çocuklara fedakar ve sevgiyle yaklaşımınızla Spor Okulları misyonunu sürdürecektir. Değerlerimizi bu 13 bin çocuğun yarısına versek, 5 ya da 10 sene sonra bu toplum değişir. Bu da sizin emeğinizle olacak” şeklinde konuştu.

Akademi Lise, Bilgievleri, Akademi Üniversite ve kamplarla gençleri sosyalleştirirken, aynı zamanda bir bilinç vermeye çalıştıklarını anlatan Bilgi, “Bizim bir inanışımız, kültürümüz var. Gençlerimizin bu değerleri, tarihlerini bilmelerini istiyoruz. Aynı zamanda tıbbı da fiziği de bilsinler ve geleceğimizi yönlendirsinler. Spor bunların içinde önemli bir yer tutuyor. Bu enerjiyi doğru kulvara çekmezsek, birileri zararlı hale getirebilir. Biz yaşadığımız toplumda mutsuz oluyoruz. Bu çalışmalarla çocuklarımızı kötü alanlardan izole edeceğiz. Enerjilerini olumlu kullanmalarını sağlayacağız. Böylece ekip olma, nefsine hakim olma, kurallara uyma, nezaketi işleyeceğiz. Bunu yaparsak kimse kırmızı ışıkta geçmez. Sporcu kurallara uyar” ifadelerini kullandı.

Spor Okulları antrenör ve koordinatörlerinin dikkatle izlediği toplantıda, kendilerine düşen önemli görevlerinde altı çizildi. Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşlarıyla önemli çalışmalar yaptığına dikkat çeken Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, ancak bu çalışmaların spor okulları antrenör ve koordinatörleri tarafından doldurulabileceğini söyledi. Bilgi, “Büyükşehir Belediyemiz paydaşlarıyla çalışıp imkanlar sunuyor, mekanlar hayata geçiriyoruz. Bizler güzel işler yapabiliriz. Ancak bunun vücut bulması sizlerin emekleriyle olacaktır. Bizim ölçüm merkezimizde kabiliyetli çocukları tespit ediyoruz. Bu çocukları kulüplere yönlendireceğiz. Bu yeteneklerin kaybolmasına izin vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bilgi, günümüzde çocukların ve gençlerin en önemli sorunlarından birinin de sevgi eksikliği olduğunu kaydetti. Çok sayıda çocuğun bir boşlukta yaşadığına dikkat çeken Bilgi, “Bu boşluğu sevgiyle ilgiyle ve Spor Okullarıyla dolduracağız. Çocuklarımızı sevelim, sporu sevdirelim. Model olalım. Sporun ayrılmaz ahlakı işleyelim” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin spora aileleri özellikle anneleri de çekmeyi çalıştığını kaydeden Bilgi, bu çerçevede hazırlanan “Evden Okula Haydi Anneler Spora Projesi”ni anlattı. Anneleri ekran ve bilgisayar başından kurtaran projeye dikkat çeken Bilgi, “İstiyoruz ki annelerimiz kentin karar mekanizmasında söz sahibi olsun. Komşu komşuyu bu projeyle tanıyor. Belediye hizmetlerimizi tanıyorlar. Bu projenin yanı sıra Bilgievlerinde annelerimiz için Anne Akademi’yi hayata geçirdik. Bu sayede de annelerimiz evlatlarıyla yeniden iletişimlerini tesis etti” dedi.Bilgi konuşmasının sonunda Spor okulları yöneticilerinden bu çalışmaları daha geniş kitlelere yaymalarını istedi. Eğitmenlere, “Yeni şeyler üretin. Rutinin dışında yaklaşımlar ortaya koyun. Şampiyonlar rutinin dışındaki çalışmalarla şampiyon oluyorlar. Sizlerden de bunu rica ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Bakmadan Geçme