Çalık, ''15 Yılda Malatya'ya 5,2 Milyar Tl Yatırım''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 15 yılda Malatya'ya 5,2 Milyar TL Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yatırım yaptığını bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 15 yılda Malatya’ya 5,2 Milyar TL Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yatırım yaptığını bildirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık, Milletvekilleri Hakan Kahtalı, Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve ilçe Belediye Başkanları ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.  
Ziyarette Bakanlığın yatırımları ele alınırken, Kuzey Çevre Yolu, Havaalanı Yeni Terminali, yapımı devam eden ve yeni yatırım programına alınacak olan projeler ele alındı. Bakan Turhan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yeni Havaalanı Terminal Binası, Kuzey Çevre yolu,  şehrin ulaştırma ve alt yapı ile ilgili projelerin takipçisi olacağını söyledi.
Çalık, “Malatya’ya 2002 yılı sonuna kadar sadece 36 km bölünmüş yol yapıldığını hatırlatarak, ‘’2003-2017 yılları arasında ise 325 km bölünmüş yol yaptık. 2002’den önce Malatya’da toplam 714 km asfalt yol çalışması yapılmıştı, biz 15 yılda 4.087 km asfalt yol çalışması yaptık.’’ İfadelerini kullandı.
Çalık sözlerini şöyle sürdürdü:
‘’Malatya’nın dört bir tarafını bölünmüş yollarla, tünellerle, köprülerle birbirine bağladık. Güvenli ve hızlı ulaşımın önünü açtık.  Karahan Tüneli, Erkenek Tüneli, Çebiş ve Sarsap tünellerini inşa ettik. Pütürge Kubbe Dağı Tünel Projemiz, Doğanşehir ve Yazıhan İlçelerimizin asfaltları, İlçe bağlantı yollarımız yapılıyor.  Malatya’nın yol ağını genişletirken ulaşımda güvenlik ve kolaylık amacıyla altyapı ve iyileştirme çabalarına hız kesmeden devam ettik.
Malatya Havaalanı için yeni pist inşa ederek artan yolcu trafiğine cevap verir hale getirdik. Bu sayede 2002’de Malatya Havaalanının yolcu trafiği 87 bin iken 2017’de 886 bine yükseldi. Uçak trafiği 1.199’dan 7.195’e yükseldi. Malatya hava trafiği hızla artıyor, biz de yeni ve büyük bir terminal binası inşa ediyoruz. 
Malatya’yı hızlı trenle de buluşturuyoruz. Sivas – Malatya – Elazığ – Diyarbakır hızlı tren hattı Türkiye’nin merkezi hatlarından biri olacak. Sivas – Malatya hattının proje aşaması tamamlanmak üzere 2 ay içinde bitirilecek ve ardından inşaatına başlanacak. Hayırlı uğurlu olsun.”

Bakmadan Geçme