Çalık, ''Sulama suyu sorununu bu yıl yaşanmadan atlatmış olacağız''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, "Bir aksaklık yaşanmadığı takdirde Battalgazi bölgemizde özellikle temmuz ve ağustos aylarında yaşanmakta olan sulama suyu sorununu bu yıl yaşanmadan atlatmış olacağız"

 AK Parti Genel Başkan Yardımsısı ve MalatyaMilletvekili Öznur Çalık, bir aksaklık yaşanmadığı takdirde Battalgazi ilçesinde özellikle temmuz ve ağustos aylarında yaşanan sulama suyu sorununu bu yıl yaşanmadan atlatılacağını bildirdi.

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalık, Battalgazi ilçesinde sulama suyu sıkıntısının çözümü için geliştirilen Karakaya Baraj Gölü'nden Şahnahan Sulama kanallarına su takviyesi yapılması projesinin 19 Ocak'ta ihale edileceğini belirtti.

Projeyle özellikle kurak yıllarda yaşanan sıkıntının önemli ölçüde bertaraf edileceğini aktaran Çalık, "Şahnahan B-C Sulama Kanalına Karakaya Baraj Gölünden Pompaj ile Su Takviyesi yapılması inşaatı yapım işi ihalesi 19 Ocak 2018 günü DSİ Malatya Şubesinde gerçekleştirilecektir.

İhaleyi alan firmaya yapım için 150 günlük bir süre verilmektedir. Eğer önemli bir aksaklık yaşanmadığı takdirde Battalgazi bölgemizde özellikle temmuz ve ağustos aylarında yaşanmakta olan sulama suyu sorununu bu yıl yaşanmadan atlatmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Çalık, Şahnahan Sulaması A,B ve C kanallarının kapalı sistemi projesinin yapımı için de ihalenin 8 Ekim 2017 tarihinde yapıldığını hatırlatarak, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"Bir yandan mevcut sulama tesislerinin rehabilitasyon edilmesini ve günümüz şartlarında en verimli şekilde kullanmak için çalışma yürütülürken, diğer yandan ilimize yeni projeler kazandırıyoruz. Karakaya Baraj Gölü'nden Pompaj ile Su Takviyesi yapılması projesinin belirtilen süre içinde hayata geçirilmesi için konunun her aşamasını takip edeceğiz.

Malatya'da sulama suyu konusunda önemli bir sorunun çözümüne katkı ve destek veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na, DSİ Genel Müdürü, DSİ Bölge ve DSİ Şube Müdürlerine teşekkür ediyoruz."

Bakmadan Geçme