Çalık: 'Yerli ve milli duruşu görmenin gururunu yaşadık'

Ekonomik darbeye karşı, fabrika işçilerine yüzde 11 zam yaptı:'Devletimize ve milletimize güvenimiz tam.'

Malatya’da çelik ve cıvata sektöründe yüzde 100 yerli üretim yapan fabrika ekonomik darbeye karşı olarak çalışanlarının tamamına yüzde 11 oranında zam yaptı.
Fabrika yönetimini tebrik etmek için 2. Organize Sanayi Bölgesindeki tesise giden AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, burada çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Tecde Gruba bağlı Tekno Bağlantı Şirketinin fabrikasını ziyaret eden Çalık’a burada verilen bilgide tesiste 230 işçinin çalıştığını belirtildi. Tesisin 2012 yılında faaliyete geçtiği ve 25milyon Euro yatırım maliyetinin bulunduğu kaydedildi.
Beraberinde 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem ile birlikte fabrikaya giden Çalık’ı şirketin Genel Müdürü Mahmut Bilgiç ve çalışanlar karşıladı. Çalık, kendisine takdim edilen çiçeği “Herkes işçi çıkartmak isterken, siz işçilerinize zam yapmışsınız” diyerek çiçeği genel müdürü vermek istedi, ancak genel müdür kabul etmedi.  Şirket Genel Müdürü Mahmut Biliç, “Biz ayakta kaldığımız müddetçe İnşallah çalışanlarımızın tamamına olabildiğince elimizden ne gelirse, kazandığımızdan yada kazanacağımızdan paylaşmayı düşünüyoruz. Yüzde 11 civarında bir ücret artışı yaptık.” Dedi. Çalık ise “Helal size” diyerek karşılık verdi.
 
Çalık, beraberindeki heyet ile birlikte fabrikanın üretim alanlarını gezdi ve işçilerle sohbet etti.
 
-Genel müdüre de, güvenlikçiye de aynı zam
Şirket Genel Müdürü Mahmut Bilgiç, “Bir ücret artışı tespit ettik. Bazı kıstaslar koyduk. Arkadaşlarımız inşallah 10. ayın 5’inde, maaşlarını aldıklarında, hatta avansta aldılar bir kısmını. Ayın 5’inde de geriye kalan kısmını maaşta alacaklar. Ortalamamız da yüzde 11.11’e geldi. Öyle bir ortalama hesapladık. Ben dahil, kapıdaki güvenlik arkadaşımız dahil tamamına uygulandı bu. Bana aylık maliyeti şirketime 85 bin lira civarında bir maliyeti var. Helali hoş olsun. Devletimize ve milletimize güvenimiz tam. İki elimizde taşın altında.” İfadelerini kaydetti.
 
-“Yerli ve milli duruşu görmenin gururunu yaşadık”
Milletvekili Öznur Çalık, “Allah razı olsun. Farkındalık yaratan, Türkiye’de ekonomik darbe yapmak isteyenlere inat hem yatırımına devam eden, hem de çalışan personelini beyaz yaka, mavi yaka ve gri yaka dahil olmak üzere bütün personeline, bırakın işçi çıkartmasını, işçilerinin maaşına zam yaparak farkındalık yaratan bir firmayla beraberiz. Çok özel bir fabrikadayız. Yerli üretim yapan, milli üretim yapan, A’sından Z’sine çeliğini İskenderun’dan alıp, buraya getirip bütün sektörlerin kullanacağı vidalar dahil olmak üzere somunlar dahil olmak üzere burada üreten, ihraç eden ve ulusal anlamda da tüm Türkiye’ye servislerini yapan bir fabrikadayız. Bizim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın ne kadar yerli ve milli olduğunu bugün Tecde Grupda bir kez daha gördük. Bunun gururunu yaşadık. Çalışanlarımızın hakkını koruyup onların mesailerinin haklarını bir kez daha vermeleri bizi hasseden mutlu etti. En önemli mutluluğumuzda ürettikleri ürünün A’sından Z’sine çelikten vidasına kadar, çıktığı ana kadar her şeyi Türkiye’den alıp, Türkiye’de üretip yurtdışına pazarlamaları bizim için çok önemli. Ben bu veseleyle Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tecdelioğlu ve genel müdürümüz ve bütün çalışanlarımıza hassaten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme