Çalık, evlerin işaretlendiği mahalleyi ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, evlerin işaretlendiği mahalleyi ziyaret etti

Çalık, "Çarpılar Türkiye ve kentin kalbine atılmıştır. Malatya'daki kardeşlik ruhunu hiçbir güç bozmayacaktır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya'da bazı evlerin işaretlendiği mahalleyi ziyaret etti.

Ziyarette Çalık'a, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat eşlik etti.

Burada vatandaşlar bir süre sohbet eden Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağcısıyla solcusuyla tüm Türkiye'nin bir ve beraber olduğunu, Malatya'nın da bunun en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

Çalık, "Biz hep beraber 800 bin nüfusla ve Türkiye 80 milyon nüfusla biriz. O kapılara çarpı atan provokatif vatandaşın kim olduğu hakkında, ilk günden itibaren İçişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız ve Valimiz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde araştırması yapılıyor. Kim olduğu da bulunacak." dedi.

Yaşanan olayı şiddetle kınadığını aktaran Çalık, şunları kaydetti:

"Çarpılar Türkiye ve kentin kalbine atılmıştır. Malatya'daki kardeşlik ruhunu hiçbir güç bozmayacaktır. Bozmak isteyenler, halkı provoke etmek isteyenler oldu, farklı provokatif eylemlere geçmek isteyenler oldu. Asla izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Biz Alevi ile Sünni ile aynı sofradan ekmek yedik. Bizim kıblemiz, mezarımız bir. Hepimiz ayrılıkçı tohum ekenlere asla fırsat vermedik, vermeyeceğiz." 

Bakmadan Geçme