Çalık, 'Şerefhan Deresi'nden Çat Barajı'na su verilmeye başlandı '

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve MalatyaMilletvekili Öznur Çalık, Şerefhan Deresi'nden Çat Barajı'na su verilmeye başlandığını bildirdi.

Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, yaz aylarında özellikle de kurak geçen sezonlarda Çat Barajı'ndan yeterli su verilememesi üzerine çiftçilerin, büyük sıkıntı yaşadığını hatırlattı.

Sorunun çözümü için Şerefhan Deresi'ndeki suyun Çat Barajı Gölü'ne aktarılmasının gerektiğini belirten Çalık, şunları kaydetti:

"Bu maksatla Şerefhan Deresi üzerine Taşdamlar Regülatörü ve borulu derivasyon kanalı projeleri hazırlanmıştı. Şerefhan (Görnek) Deresi üzerinde 21 Ocak 2015'te ihale edilerek yapımına başlanılan 'Taşdamlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı' tamamlandı. Söz konusu proje kapsamında Şerefhan Deresi üzerine 1 regülatör ve bin 600 metre uzunluğunda bin 600'lük CTP boru montajı yapıldı. Projenin tamamlanmasıyla Şerefhan Deresi'nden Çat Barajı'na su verilmeye başlandı"

Çalık, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, kendileriyle bu müjdeyi ilk suyun verilişini gösteren videoyuyla paylaştığını aktararak, "Bir yandan ülke ve millet olarak bekamız ve istikbalimiz için Zeytin Dalı Harekatını yürütüyoruz, diğer yandan da milletimizin mutlu yarınları için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Çat Baraj gölünün su debisinin yükseltilmesi için çok önemli bir proje olan Şerefhan Projesi Malatya'mız için hayırlı olsun. Projenin hayata geçirilmesinden dolayı Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, DSİ yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme