Çalık'tan Malatya Barosu'na ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Malatya Baro Başkanı Enver Han ve yönetimini ziyaret etti.

Beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve partili yöneticiler ile Baro’ya giden Çalık’a ziyareti için teşekkür eden Baro Başkanı Enver Han, 3. Dönem de görevine yeniden seçildiğini belirterek, “Görevimizi, hukukun üstünlüğünden ayrılmadan, insan haklarına hassas davranarak yürütüyoruz, yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Han “Öznur Çalık, Malatya’ya emeği geçen kıymetli bir milletvekilimiz.” diyerek, Adliye Binası konusundaki sorun ve talepleri dile getirdi.

Malatya Barosu’nun yönetimine yeni dönemde başarılar dileyen Çalık, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.  Hukuk devletinin inşası içinde hukuk adamlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Adalet duygusunu asla sarsmadan, güçlünün değil, haklının haklı olduğu bir Türkiye için bizde AK Parti olarak 2002 yılından beri çok büyük çaba sarf ediyoruz. Hukuk dışı ve demokrasi dışı güçlerle sürekli bir mücadele içinde olduk.” Dedi.

Malatya’ya yeni bir adliye binası yapılması konusunda yıllardan beri bir çalışma ve takip içinde olduklarını belirten Çalık, bu projenin yer konusundaki ihtilaflardan dolayı geciktiğini ve şuanda karar verilen yerin 2019 yılı yatırım programında olması için görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Mevcut adliye binasının yetersiz kaldığını belirten Çalık, MATİM İş Merkezinde ayrılan bir bölüme Adliye Binasındaki bazı bölümlerin taşınacağını ve yeni bina için biraz zamana ihtiyacın olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme