Çamlıca Okullarında Aşure etkinliği

Malatya Çamlıca Okulları tarafından Aşure etkinliği düzenledi.

Malatya Çamlıca Okulları tarafından Aşure etkinliği düzenledi.

Muharrem ayı nedeniyle öğrencilerinin kültürel değerlerini okullarda da tanıması açısından öğrencilere ve vatandaşlara aşure dağıtıldı. Etkinliği düzenlemekteki amaçlarının birlik ve beraberliğe katkı sunmak olduğunu belirten Çamlıca Okulları Kurucu Müdürü Mustafa Sarıtaç, Aşure gününün önemine dikkat çekerek, "Hz. Adem’in tövbesi, bugün kabul edilmiştir. Hz. Nuh’un gemisi, tufandan bugün kurtulmuştur. Hz. Yunus, balığın karnından bu gün çıkmıştır. Hz. İbrahim’in, atıldığı ateşten kurtulması bugündür, Hz. İsmail bu ayda doğmuştur. Hz. Eyüp’ün hastalıktan kurtulduğu gün bugündür” dedi.

Etkinliğe katılan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ise “Muharrem Ayı içersinde birçok olayların olduğu rivayet edilmektedir, Muharrem ayı birlik beraberlik kardeşlik ayıdır” diye konuştu.

Aşure Etkinliğine Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerim Yıldırım ve Çamlıca Okulları Kurucu Müdürü Mustafa Sarıtaç ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Bakmadan Geçme