Cansuyu Derneği Kurban Bedellerini Açıkladı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2018 kurban organizasyonları kapsamında hazırlıklarını tamamladı.

Cansuyu, bu yıl da Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerinde mazlumlar ve muhtaçlar için 50 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyor. Bağışçıların emanetleri ile alınan kurbanları vekalet yolu ile kesen ve dağıtan Cansuyu, yardımseverler ile muhtaçlar arasında köprü olmayı sürdürüyor. 
Bu sene 3 kıta 28 ülkede kurban organizasyonu düzenleyecek olan Cansuyu, 51 farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştirecek. Hangi ülkede ne kadar kesim yapılacağını, mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit edecek olan Cansuyu Genel Merkezi, bu bölgelerdekiekipler ve yardımcı partner kuruluşlar ile işbirliği halinde kurbanları muhtaçlara dağıtacak.
Cansuyu, bölgelerdeki kurban fiyatlarını göz önüne alarak dört farklı kurban bedeli açıkladı. Buna göre Kurban bedelleri; Afrika'da 500 TL, Asya'da 550 TL, Türkiye ve Filistin Kampları'nda 1100 TL, abluka altındaki Gazze'de ise 1700 TL olarak belirlendi.
Kurbanlar, Cansuyu ekipleri tarafından satın alınıp Kurban Bayramı’nın 3. günü ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda kesilerek muhtaçlara et olarak dağıtılacak. Bütün kesimler tek tek kayda alınıp daha sonra bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştırılacak.
Derneğe bağış yapmak isteyenler kurban bedellerini; Ziraat Bankası, Türkiye Finans, KuveytTürk, Vakıfbank ve Halkbank'taki bağış/kurumsal tahsilat sisteminden ya da derneğin internetteki bağış sayfasından kredi kartıyla ödeyebilecek. Ayrıca PTT’den 511 75 63 nolu posta çeki hesabına veya temsilciliklere makbuz karşılığında ödeme yapılabilecek.

Bakmadan Geçme