Cerablus'ta kurban satışları başladı

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında terör örgütü DEAŞ'ten temizlendikten sonra hayatın normale döndüğü Cerablus'ta bayram öncesi kurban satışları başladı. Cerablus'ta kurbanlık hayvanlar, sınır komşusu Gaziantep'teki hayvanların...

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında terör örgütü DEAŞ’ten temizlendikten sonra hayatın normale döndüğü Cerablus’ta bayram öncesi kurban satışları başladı. Cerablus’ta kurbanlık hayvanlar, sınır komşusu Gaziantep’teki hayvanların yarı fiyatına satılıyor.

TSK’nın desteği ile Özgür Suriye ordusu tarafından 24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı ile Halep’e bağlı Cerablus kenti 198 gün sonunda kontrol altına alınmış, 243 yerleşim yeri ve yaklaşık 2 bin 15 kilometrekare alanda huzur ve güven sağlanmıştı. Terör örgütü DEAŞ’ten temizlenen kentte yaralar sarılırken, bölgeye Suriye’nin farklı kentlerinden ve Türkiye’den göçler başlamıştı. Bayram dönemlerinde nüfusu 50 bine ulaşan bölgede, yaklaşık 5 yıl süren DEAŞ hakimiyetinden sonra ikinci Kurban Bayramı kutlanacak. Bölgede bayram hazırlıkları bu yıl erken başlarken bölgede kurulan kurban pazarlarında, hayvan satışları başladı.

Sıkı pazarlıkların yaşandığı kurbanlıklar ise uygun fiyattan alıcı buluyor.

Gaziantep’in yarı fiyatınaCerablus’taki kurban pazarlarında canlı hayvanların kilosu 8-10 TL arasında fiyata satılıyor. Genellikle koç ve koyun gibi küçükbaş hayvanlarının satışa sunulduğu pazarlarda az da olsa büyükbaş hayvanlar da alıcı bekliyor. Cerablus’taki hayvan pazarlarında 50 kiloluk bir kurbanlık hayvan, 400 ile 500 TL arasında satın alınabiliyor. Bölgedeki fiyatlar sınır komşusu Karkamış ilçesi ve bağlı bulunduğu Gaziantep’teki hayvanların yarı fiyatına tekabül ediyor. Gaziantep’te ise canlı hayvanın kilosu 18-20 TL arasında satılırken, 50 kilogramlık bir havan ise 800 ile bin TL arasında satılıyor.

Bakmadan Geçme