Çevre yolu güzelleştirme projesi tamamlanıyor

Çan Belediyesi, Çan Çevre Yolu Güzelleştirme Projesine peyzaj çalışmalarıyla tamamlıyor. Çan çevre yolunun mezarlık çıkışından Büyük Tepeköy çıkışına kadar olan 6 kilometrelik alanda peyzaj çalışmalarına hızla devam ediyor.Çan...

Çan Belediyesi, Çan Çevre Yolu Güzelleştirme Projesine peyzaj çalışmalarıyla tamamlıyor. Çan çevre yolunun mezarlık çıkışından Büyük Tepeköy çıkışına kadar olan 6 kilometrelik alanda peyzaj çalışmalarına hızla devam ediyor.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun seçim vaatleri arasında da yer alan Çan Çevre Yolu Güzelleştirme Projesi, yol genişleme, sıcak asfalt uygulaması ve yeni aydınlatma sistemlerinin kurulumunun ardından son etap olan peyzaj çalışmalarıyla sona yaklaştı. Çan çevre yolunun, şehir mezarlığının bulunduğu girişinden Büyük Tepeköy mevkiindeki girişine kadar olan 6 kilometrelik alanda gerçekleştirilen peyzaj çalışmalarında; modern toprak altı sulama sistemi, yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışmalarıyla birlikte yol kavşaklarında Çanı temsil edecek anıtsal objeler yer alacak. Çan Belediyesine bağlı fen işleri ve çevre koruma müdürlüğünce gerçekleştirilen Çan çevre yolu güzelleştirme çalışmaları 30 bin metrekarelik peyzaj alanıyla, şehir dışından Çan’a gelenleri akılda kalıcı bir güzellikle karşılamaya hazırlanıyor.

Çan çevre yolu peyzaj çalışmalarını inceleyen Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, yaptığı açıklamada, "Söz verdiğimiz Çan Çevre Yolu Güzelleştirme Projemizin son etabına geldik. Bizler inanıyoruz ki şehirler girişleriyle hatırlanır, anılırlar. Bu sebeple bizden önceki dönemlerde atıl ve bakımsız bir vaziyette olan çevre yolumuzu, bölgede adeta marka bir şehir haline gelen Çanımıza yakışır bir hale getirmek bizim için çok önemliydi. Bizler de hemen işe koyulduk. Önce tali yoldan farksız durumda bulunan çevre yolumuzu ulaştırma bakanlığımız ile birlikte genişletme çalışmalarını tamamladık. ardından otobanlarda kullanılan sıcak asfalt uygulamasıyla çevre yolumuza prestij kattık. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yeni ışıklandırma sistemleri ve trafik ışıklarıyla birlikte daha güvenli bir çevre yoluna sahip olduk. Artık sıra peyzaj düzenlemeleriyle Çanımızın giriş ve çıkışlarını çok daha estetik hale getirmeye geldi" dedi.Marka bir şehir haline gelen Çan’ın estetik güzelliklerle donatılmasının gerekliliğini vurgulayan Başkan Kuzu, “Bizim için yaşadığımız şehir, yaşadığımız ev kadar önemli. Nasıl ki odalarımızın, balkonlarımızın, bahçelerimizin estetik olması göze hoş gelmesi önemliyse içinde bir hayat sürdürdüğümüz şehrin estetiği de bir o kadar önemlidir. Hele ki bölgede marka haline gelmiş, şehir dışından sayısız vatandaşın ziyaret ettiği hatta termal turizm için yurtdışından bir çok insanın geldiği Çan gibi şehir için estetik güzellik o şehrin olmazsa olmazıdır. Bizlerde Çanımızın misafirlerini rengarenk ferah şehir girişlerimizle karşılayacağız. bunun için 6 kilometre uzunluğunda 30 bin metrekarelik peyzaj alanlarımızı, yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışmaları ve Çanımızı ifade eden anıtsal sembollerde süsleyerek adeta Çanımızın siluetini değiştiriyoruz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme