Çınar'dan Masiad'a Ziyaret

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı ve Ak Parti Yeşilyurt Belediye Başkanı Adayı Mehmet ÇINAR, Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneğini ziyaret etti. 

Gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı Mehmet ÇINAR’a teşekkürlerini sunan İbrahim GÜNGÖR, MASİAD’ ın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi ve ÇINAR’ın çalışma ve projeleri hakkında bilgiler aldı. İbrahim GÜNGÖR ” Değerli başkanımıza gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı şahsım ve dernek üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunarım. Görev yaptıkları mevki itibari ile zor bir görevi üstlenmiş bulunmaktalar. Bundan sonraki dönemde gerek kendileri gerekse Malatya’mız için hayırlısının olmasını diliyorum. MASİAD olarak Malatya’ya katkı sağlayacak sosyal, kültürel ve ekonomik tüm projelerde yer almaktan mutlu oluruz. Değerli başkanımızdan ve tüm yöneticilerimizden temel isteğimiz kent için yapılacak projelerde bizlerinde fikirlerinin alınması ve birlikte hareket edilmesidir. Kentin sorunları ancak bu şekilde daha kolay çözüme kavuşacaktır. Malatya konum itibari ile stratejik bir konumda olmasına rağmen istediğimiz seviyeye ulaşamamıştır. Önemli gelir kaynağımız olan kayısı, şehir planlaması, sanayi bölgeleri, trafik sorunu, yeşil alanların az olması gibi belli başlı sorunlarımız mevcut olup bunları birlikte hareket ederek çözüme kavuşturacağımıza inanmaktayım. Kentin sosyal alanlarını ne kadar geliştir ise kültürel alanda gelişmiş olur. Bunu da yeşil alan, doğal park, sosyal tesislerin artması ile sağlanacaktır. Ayrıca mevcut çevre yolu artık şehir trafiği karşılamamakta ve kuzey çevre yolunun bir an önce sonuçlanıp, şehir içi güzergâhı haline gelen çevre yolunun yükü hafifletilmelidir. Sanayiciler ile sürekli irtibat halinde olunmalı ve üretim artırılmalı, ulusal firmaların kentimizde yatırım yapmaları sağlanarak istihdama katkı sağlanmalıdır.  Tüm bunları yaparken üzerinde durmamız gereken en önemli nokta eğitimdir. Eğitim seviyesini artıracak çalışmalar yapılmalıdır. İlimizde açılan ikinci üniversite ile belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız sanayicilerimiz daima işbirliği içinde olmalı ve eğitim seviyesini artıracak çalışmalar yapılmalıdır. Değerli başkanımızdan ve göreve getirilecek tüm başkanlarımızdan beklentilerimiz bu yöndedir. Amacımız birlik beraberlik içinde çalışarak kentimizi ve tüm halkımızı hak ettiği refah seviyesinde yaşamalarını sağlamaktır” dedi.
Mehmet ÇINAR “ Sivil toplum kuruluşlarımız, meslek örgütlerimiz, kanaat önderlerimiz, kent hakkında doğru kararlar vermemizde, halkın sorunlarını bilmemizde gözümüz kulağımızdır. Bizler hep birlikte ele ele vererek güzel projeler ve yatırımlar gerçekleştirdik. Yine hep birlikte önümüzdeki yıllarda da aynı dayanışma ile gönül vizyonu temalı hizmetlerimiz ile çalışmalarımızı sürdürmeyi hedeflemekteyiz. Yürüdüğümüz bu yolda sizlerin fikir ve projeleri bizler için çok önemlidir. Hedeflerimize yürüdüğümüz yolda, sizlerin görüş ve önerileri bize ışık tutacaktır. Sizlerinde belirttiği gibi şehrimizin eksiklikleri ve sıkıntıları mevcuttur. Bu sıkıntıları doğru tahlil etmek ve çözüm üretmek için birlikte çalışmalıyız. Yürüdüğümüz bu yolda destekleriniz bizlerden eksik etmemenizi diliyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme