Darende'de 'Atıklarım Değerleniyor' projesi

Darende Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan "Atıklarım Değerleniyor" projesi ile ilçedeki 20 okula, kağıt, plastik ve cam atıkları ayrıştıracak geri dönüşüm kutuları dağıtıldı.

Dağıtım etkinliğine katılan Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, projeyi hazırlayan okulun Kimya Öğretmeni Meltem Esen Bulut'a, İngilizce Öğretmeni Zeynep Asya Çağlayan'a, Edebiyat Öğretmeni Sultan Demir'e ve Rehber Öğretmen Arzu Özkan'a teşekkür etti.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Zengince, geri dönüşümün önemine dikkati çekerek, "Tüketim kültürünün çok hızlı bir şekilde artması, zenginliklerimizin ve kaynaklarımız hızlı bir şekilde tüketilmesi anlamına gelmektedir. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerimiz sonuçta sınırlı kaynaklar, sonsuz değil.

Kağıt, plastik ve cam gibi geri dönüşümü mümkün olan maddeleri, değerlendirmek hem ekonomik gelişme açısından önemli hem de çevremizin, tabiatımızın sürdürülebilirliği ve gelecek kuşaklara bizim gördüğümüz şekilde aktarılması açısından geri dönüşüm çok önemli." dedi.

Konuşmaların ardından okulların idarecilerine geri dönüşüm kutularının dağıtımı yapıldı.

Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Bakmadan Geçme