Darende'de camiler ışıklandırıldı

Darende Belediye Başkanlığı, ilçedeki Abdurrahman Erzincani Camisi ve Medişeyh Camisinin dış cephelerini ışıklandırıldı.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Balaban Mahallesi'nde ünlü mutasavvıf Hamid-i Veli'nin kayınpederi Abdurrahman Erzincani'nin adını taşıyan camide incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Eser, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, D-300 karayolu üzerinde bulunan iki caminin ışıklandırmasını yaparak gece de estetik bir görünüme kavuşturulduğunu söyledi.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından yaptırılan, imar ve ihyası da yine aynı vakıf tarafından yürütülen camilerin Darende için örnek birer külliye ve ibadethane olduğuna değinen Eser, şöyle devam etti:

"İlçemizdeki iki önemli eserin ışıklandırılması için proje hazırladık. Bunlardan bir tanesi projesini yüksek mühendis mimar Şerif Ali Akkurt'un hazırladığı 15. yüzyılda yaşamış, hayatının son yıllarını Darende'de geçirmiş ünlü mutasavvıf Şeyh Hamid-i Veli'nin kayınpederi düşünür Abdurrahman Erzincani'nin türbesinin de bulunduğu camidir. Diğer camimiz ise tabiinden Seyyid Abdurrahman Gazi'nin kabirlerinin bulunduğu, ilçe merkezimize 15 kilometre mesafede bulunan Medişeyh Camiidir. Karayolu üzerinde bulunan ve son derece estetik bir bakış açısı ile inşa edilen bu güzide eserlerimizi biz de gecede aynı görkemiyle ziyaretçilerini ağırlamasını istedik. Özel bir firma ile çalışarak sarı ve yeşil led aydınlatma yaptırdık."

Kayseri'den Malatya’ya seyahat eden Efe Yakın ise, daha önce defalarca gördüğü camilerin yeni yapılan ışıklandırma ile etkileyici bir görselliğe kavuştuğunu kaydetti.

Mahalle sakinlerinden Ali Aslan da, ışıklandırmanın çok güzel olduğuna değinerek yapımında emeği bulunan ilgilere teşekkür etti.

Bakmadan Geçme