Darende'de fırınlar denetlendi

Darende Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında hijyen ve gramaj denetimi yaptı.

İlçe genelindeki denetimlerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Gıda Mühendisleri, iş yerlerinde genel hijyen denetimi, temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı, çıkan ekmeklerin gramajlarının doğru olup olmadığı, genel temizlik ve ekmek fiyatlarının kontrolünü yaptı.

Zabıta Müdür Vekili Ahmet Turan Genç, ilçe genelinde hizmet veren 9 fırında denetim gerçekleştirdiklerini belirterek, "Halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalar tüketebilmesi için de denetimlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Yaptığımız denetimlerde hijyen, gramaj ve personel temizliği gibi kurullara uymayan fırınlara gerekli uyarılarda ve işlemde bulunduk." dedi.

Genç, denetimlerde Somuncu Baba Fırını'nın tüm kurallara uyarak örnek bir tesis olduğunu belirterek, işletmeci ve ustalara göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür etti.

Somuncu Baba Fırını Ustası Ahmet Topal da ayda bir yapılan bu denetimlerden memnun olduklarını söyledi.

Bakmadan Geçme