Darende'de TOKİ 141 konut için talep toplanıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Darende ilçesinde yaptırılacak 141 konut için talep toplanmaya başlandı.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Balaban Mahallesi'nde bir kıraathanede vatandaşlarla bir araya geldi. 

TOKİ'nin geçen günlerde ihalesi yapılan Balaban 141 konut projesi için kendisinden teminat istendiğini aktaran Eser, hemşehrilerinden bir an önce isimlerini yazdırarak bir daha ele geçmeyecek bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

Eser, kalıcı bir eser bırakmak için tarım arazisi olmayan, belediyeye ait en güzel araziyi, muhtarlarla da fikir birliği yaparak TOKİ'ye devrettiklerini anlatarak, şunları kaydetti: 

"TOKİ bizden buraya yapılacak konutlar için teminat istiyor. Bu sizler bizler için bir fırsattır. 250 ayda ödeme planı ile 130 bin liraya mal olacak. 2+1 şeklinde yapılacak konutlar 90 metrekare ile hemşehrilerimizin tamda istediği ölçülerde olacak. Şu an 54 kişi yazılmış durumda bu sayıyı artırmanızı istiyorum. Bir daha devlet eliyle böyle bir şey yapma şansımız yok." 

Toplantıya katılan mahalle sakinleri, Eser'e ve emeği geçenlere teşekkür ederek, kendilerine destek vereceklerini, en yakın zamanda da mahalle olarak istenilen sayının tamamlanması için çalışacaklarını dile getirdi. 

Bakmadan Geçme