Darende Kaymakamı Yaşlılar Haftası mesajı

Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Zengince, mesajında, yaşlıların, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültür, milli ve manevi değerlerin yarınlara taşınmasını sağlayan en değerli varlıklar olduğunu vurguladı.

Yaşlılara sağlıklı, aktif ve mutlu oldukları bir hayatı sağlamanın herkesin görevi olduğunu aktaran Zengince, "Kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da en az o kadar önemlidir bizler için. Peygamber efendimiz, gençleri yaşlılara saygı göstermeye teşvik etmiş ve 'Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara saygı gösterirse, Allah da ihtiyarlığında ona hizmet edecek kimseler yaratır.' diyerek bu hususun önemini vurgulamıştır." ifadelerini kullandı.

Zengince, bütün çabalarının yaşlıların huzur içinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak ve ihtiyaç duyduklarında devletin sıcak yüzünü onlara göstermek olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Devletimiz de bu nedenle, kendilerine bakamayacak durumda olan yaşlılarımızın mümkün olduğunca gelenek ve göreneklerimize uygun olarak kendi evlerinde, aile ortamlarında zamanlarını geçirmelerini sağlamaya, onların bakım ve ihtiyaçlarını kendi ailelerinin içinde karşılamaya yönelik çalışmalar yapmakta, bunun mümkün olmaması halinde ise yaşlılarımızı huzurevlerinde ve yaşlı bakım evlerinde ağırlamaktadır. En verimli çağlarını ülkesine ve milletine hizmetle geçirmiş bütün değerli büyüklerimizin Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, kendilerine sağlıklı, uzun ömürler diliyorum."

Bakmadan Geçme