Darende Kent Müzesi yakında açılacak

Darende Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Tarihi Müzesi'nin çevre düzenlemesi ve iç tefriş çalışmasında sona gelindi.

Darende Belediyesi tarafından İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesine hazırlattırılan, Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı'nın desteklediği ile hayata geçirilen Darende Kent Müzesi Projesi'nin yüzde 95'i tamamlandı.

Darende Belediye Başkanı Danışmanı Bekir Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet döneminden önce yapılan ve ilkokul olarak 16 bin den fazla mezun veren tarihi binanın, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser'in girişimleriyle Fırat Kalkınma Ajansı'ndan alınan hibe desteğiyle ilçeye Kent Müzesi olarak kazandırdıklarını söyledi.

Kent müzesinin, tarih, uygarlık ve kültür beldesi olan ilçeye ayrı bir yaşam alanı daha kazandırmış olduğunu dile getiren Sözen, "İlçemize hakim bir tepede yer alan tarihi okul, 24 saat yaşayan bir kompleks olarak restorasyon edildi. İki yıl gibi uzun bir süredir devam edilen çalışmada sona gelindi.

Binanın zemini, duvarları, kapı ve pencereli, su, elektrik, çatı ve çevre düzenlemesi yapıldı. Bu proje ile Darende’nin Türkiye çapında tanınmışlığı daha da artacak. İlçemizin tarihi, sosyal yaşamı ve kültürünün yaşatılmasına da önemli katkıda bulunacak." dedi.

Sözen ayrıca müze proöjesinin Tarihi Kentler Birliği tarafından "restorasyon projesi" dalında birinci seçildiğini de sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme