Doğu'da 'çorap tasarımı'yla kurulan gönül köprüsü

Türkiye'de, kar amacı gütmeyen çeşitli dernek, vakıf ve kamu kuruluşlarının yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerine destek veren moda tasarımcısı Tanju Babacan ve ekibi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'daki okulları tek tek dolaşarak ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim yardımında bulunuyor
Babacan, "Amacımız bir nebze de olsa çocuklarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek. Aslında bundan daha önemlisi ve değerlisi onların gözlerindeki saf sevgiyi görmek, onlarla iletişim kurmak. Batı'dan Doğu'ya kurduğumuz bu gönül köprüsünü inşallah sonuna kadar devam ettireceğiz"

İstanbul'da moda tasarımcılığı yapan Tanju Babacan, ekibiyle tasarımını yaptığı çorapları satarak, Doğu'daki ihtiyaç sahibi öğrencileri sevindiriyor. 

Kar amacı gütmeyen çeşitli dernek, vakıf ve kamu kuruluşlarının ülke genelinde yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerine destek veren moda tasarımcısı Tanju Babacan ve ekibi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki okulları tek tek dolaşarak ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim yardımında bulunuyor. 

Bu bölgelerdeki valilik, kaymakamlık ve milli eğitim müdürlükleriyle irtibata geçen Babacan ve ekibi, söz konusu kurumlar aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencileri belirleyerek, yardımların daha hızlı ve düzenli yapılmasını sağlıyor. 

Son olarak Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gelen Babacan ve ekibi, ilçedeki okulları gezerek, tasarımını yaptıkları çorapların yanı sıra bu çorapların satışından elde edilen gelirle alınan mont, bere ve kırtasiye malzemelerini ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdı. 

Ekibe, Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan da eşlik etti. 

Babacan AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir tasarımcı olarak çocuklara çorap tasarlayarak 'merhaba' demek istedik. Şanlıurfa ve Mardin sonrası Doğubayazıt'a geldik. Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan ile ilçedeki okulları tek tek dolaşarak ihtiyaç sahibi öğrencileri sevindiriyoruz. Böyle bir projede bizzat yer aldıkları için kendilerine teşekkür ediyorum." dedi. 

Bu tür projelerde büyük cümleler kurarak dikkat çekmek yerine küçük ihtiyaçları gidermeye yönelik bir hareketin daha faydalı olacağını belirten Babacan, "Amacımız bir nebze de olsa çocuklarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek. Aslında bundan daha önemlisi ve değerlisi onların gözlerindeki saf sevgiyi görmek, onlarla iletişim kurmak. Batı'dan Doğu'ya kurduğumuz bu gönül köprüsünü inşallah sonuna kadar devam ettireceğiz." diye konuştu.

Bakmadan Geçme