Doğubayazıt Belediyesinin kültür gezileri

Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesi tarafından başlatılan kültür gezileri devam ediyor.

AĞRI - Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan öncülüğünde hayata geçirilen gezi programlarına ilçe halkı yoğun ilgi gösteriyor. 

Belediyenin Sosyal Hizmetler Birimi tarafından hem ilçedeki tarihi ve kültürel değerler hem de büyük şehirlere düzenlenen gezi programlar, başta kadın ve öğrenciler olmak üzere toplumun her kesiminden takdir görüyor.

Son olarak "Belediyemle Geziyorum, Sağlık Buluyorum" Projesi kapsamında Erzurum'daki termal tesislere düzenlenen geziye katılan vatandaşlar aileleriyle güzel bir gün geçirdi. 

Üç aylar vesilesiyle kültürel ve manevi gezi programlarının da hayata geçirildiği ilçede, tarihi İshak Paşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi, Ahmed-i Hani Kent Müzesi ve Eski Doğubayazıt Evi, belediyenin organizasyonuyla öğrenci kafilelerine ev sahipliği yapıyor. 

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ulaş Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe halkının kültür gezileriyle sosyal hayata daha hızlı adapte olduklarını, manevi ve kültürel dünyalarının da zenginleştiğini vurguladı. 

Özellikle büyük şehirlere düzenlenen gezilerle birçok vatandaşın ilk defa ilçe dışına çıktığına dikkat çeken Akhan, şöyle konuştu:

"Geçen yıldan bu yana vatandaşlarımızdan sosyal ve kültürel organizasyonlar hususunda gerçekten çok yoğun talepler alıyoruz. Belediyemizin kültür geleneği haline dönüştürdüğümüz gezi programlarımızla ilçemizin her kesiminden vatandaşlarımızı hem kendi tarihi ve kültürel değerlerimizle hem de farklı şehirler ve kültürlerle tanıştırıyoruz."

Bakmadan Geçme