Dünya Çocuk Kitapları Haftası

Dünya Çocuk Kitapları Haftası

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Bitlis İl Müdürlüğü, Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla köy okulundaki öğrencilere, kitap ve kırtasiye malzemesi hediye etti.
VEDAŞ Bitlis İl Müdürü Tahsin Uzunselvi ve beraberindeki personeller, ilçeye merkezine 3 kilometre mesafedeki Değirmen Köyü Köşk Mezrası İlköğretim Okulunu ziyaret ederek, öğrencilere hikaye ve boyama kitabı ile çeşitli kırtasiye malzemeleri dağıttı.
Uzunselvi, yaptığı açıklamada, Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinliği yapma gereği duyduklarını söyledi.
Okumanın önemine değinen Uzunselvi, şöyle konuştu:
"Çocuklarımıza hikaye kitapları, boyama kitapları ve çeşitli kırtasiye malzemeleri ile birlikte bir de çocuklara sürpriz olsun diye pasta getirdik. Çoğumuz köy okullarında okuduk. Böyle ziyaretler onların küçük dünyasında büyük anlam ifade etmektedir. Bu tür etkinliklerle çocuklarımızın değerli olduğunun kendilerine hissettirilmesi çok önemlidir. İnşallah onlar da vatana, millete faydalı birer birey olacaklar."
Bu yıl Değirmen köyünün elektrik şebekesini yenilediklerini aktaran Uzunselvi, "Okulumuzu ve evlerimizi kesintisiz ve kaliteli bir enerji ile aydınlatarak, çocuklarımızın okumaları için uygun bir ortam oluşturmaktan dolayı mutluyuz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederim." dedi.
Uzunselvi'ye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Ateş ve Değirmen Köyü Muhtarı Gıyasettin Kardaş da eşlik etti.

Bakmadan Geçme