Dünya Engelliler Günü

Malatya'da, Dünya Engelliler Günü kapsamında program düzenlendi.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen etkinlikte merkezde tedavi gören hastaların yaptığı el işi eşyalar sergisi açıldı.

Serginin açılışı Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından yapıldı.

Programın açılışında konuşan Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, kurum olarak engelli vatandaşların sorunlarının çözülmesi noktasında çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Engelli bireylerin eğitim, sağlık ve kültür gibi sosyal hizmetlere kolayca ulaşabilmesinin onların hayatını kolaylaştıracağını anlatan Bulut, şöyle devam etti:

"Engellinin biyolojik, fiziksel, psikolojik ve sosyal ihtiyaçları da dikkate alınarak, öncelikle yaşadığı sosyal ve fiziksel çevreden ayrılmaksızın, aile ortamında hizmet verilmesini esas alıyoruz. Bakıma muhtaç engellinin akrabası tarafından evde bakım hizmeti sunumunda bir aylık bin 27 lira ödeme engelliye bakan kişiye yapılmakta. Evde bakım hizmetlerinden kentte 6 bin 363 kişi yararlanıyor. Kentte engelli bakım ve rehabilitasyon alanında, biri resmi biri de özel kuruluş olmak üzere 2 kuruluş ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin hizmetlerinden 265 kişi yaralanıyor." 

Bulut'un konuşmasının ardından engellilerden oluşan koro çeşitli şarkılar seslendirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı MİAD Çocuk Evleri Sitesi ve Malatya Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocukların oluşturduğu halk oyunu ekibinin gösterisinin ardından program sona erdi.

Bakmadan Geçme