Eflatun Cem Güney, memleketinde anıldı

Hekimhan Kaymakamlığı, Hekimhan Belediyesi ve İl kültür ve Turizm Müdürlüğünün iş birliğiyle ortaklaşa düzenlenen etkinlikte Yazar Eflatun Cem Güney anıldı.

"Bir Varmış, Bir Yokmuş" adlı programda, masalcı baba olarak bilinen geleneksel halk hikayeleri ve masal yazarı Eflatun Cem Güney vefatının 37. yılında memleketi Hekimhan'daki öğretmen evinde düzenlenen programda anıldı. 

Programa, Malatya Valisi Ali Kaban, Hekimhan Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Kaban, Eflatun Cem Güney'in vefat yıl dönümünün aynı zamanda Arif Nihat Asya'nın da vefat yıl dönümü olduğunu belirterek, "Ben iki değerli edebiyat insanının aynı güne denk gelen bu vefatları münasebetiyle her ikisine de Allah'tan rahmet diliyorum. Bizim neslimiz Eflatun Cem Güney'i bilirdi. Eflatun Cem Güney deyince benim aklıma adı gerçekten şiir gibi bir insandı. Unutmanız mümkün değil zaten. Ama maalesef zaman içinde biz bu değerlerimizi unuttuk. Anderson masallarının filmleri var. Eflatun Cem Güney'e yönelik böyle bir film çalışması yok bu ayıp da bize yetiyor. Eflatun Cem Güney Müzesi'nin yapılması için ben her türlü desteği veriyorum. Yeter ki bana proje getirin." ifadelerini kullandı.

Kaban, Güney’in masallarından bir çizgi film yapılabileceğini anlatarak, yapılacak çizgi filmlerin kamu spotu gibi TRT’de yayınlanabileceğini kaydetti.

 Efendioğlu ise Güney'in masallarının efsaneler ve halk hikayelerinden derlendiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından geçilen panelde İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Çiftlikçi, Güney'in Türk kültürüne, edebiyatına katkı sunmak için yarım asır gayret gösterdiğini belirtti.

Program sonrası Kaban'a ve diğer konuşmacılara Efendioğlu tarafından Hekimhan cevizi hediye edildi.

Bakmadan Geçme