EKG Derneği Başkanı Akgün'den Kurban Bayramı Mesajı

EKG Derneği Başkanı Akgün 'Ülkemizi hedef alan 'Küresel Ekonomik Savaşın' devem ettiği bir süreçte, idrak edeceğimiz Kurban Bayramımız Mübarek olsun.' Dedi.

Küresel eşkıyaların yönettiği, İsrail’in ebedi güvenliğini sağlamak için Ortadoğu’yu yeniden şekillendirme yönünde kullandıkları “TERÖR” karşısında ezberlerin bozulduğu bir süreci yaşıyoruz.

Yaşadığımız bu süreçte, senaryoyu yazan ve yönetenlerin, 15 Temmuz’da başarmadıklarını, 24 Seçimlerinde de başarı elde edemeyişlerinin psikolojisi ile yaşadığı akıl tutulmasının dışa vurumu olan refleksle ekonomik savaş başlattılar… Bu süreçte, pimi çekilen döviz operasyonuyla ekonomik terör süreci yönetmeye başlarlarken, diğer yandan yerli işbirlikçileri de devreye sokulduğu bir süreç yaşanmaktadır.

Terör saldırısında olduğu gibi, ekonomik saldırı da döviz operasyonu da aziz milletimizin sağduyusuna çarpmış, küresel eşkıyaların evlerindeki hesap bozulmuştur.

Bir yanda dışarının operasyonuna karşı tedbirler alan Türkiye, 15 Temmuz’da yeniden kazandığı, 24 Haziranda devam ettirdiği Kuva-i Milliye ruhu, ekonomik saldırıda da kendini göstermiş,  birlik ve beraberlik ruhunun verdiği o manevi güçle, küresel oyunları bozmuş,  küresel kurguyu da deşifre etmiş, sağladığı birlik ve beraberliğini pekiştirirken, kalkınma hedeflerine dönük ekonomik yatırımlarına da devam etmektedir. 

Milletçe sürdürdüğümüz bu büyük ekonomik mücadelenin devam ettiği, sağlanan başarılarıyla; dün olduğu gibi bugün de mazlum milletlere ışık olmaya devam ettiği bir süreçte; Kurban Bayramını idrak edeceğimiz bir süreçle farklı bir manevi iklimi yaşamaktayız...

İnsanın Allah'a yakınlaşmasına vesile olan bir ibadeti; Allah (c.c.), Hac sûresi’nin 34. ayetinde: “Biz her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanların üzerine Allah’ın adını ansınlar diye kurban kesmeyi gerekli kıldık. İlahınız tek bir ilahtır. Artık O’na teslim olun. Ey Muhammed, itaatkâr, alçak gönüllü insanları müjdele.” Derken, Kevser, 2. Ayetinde; “(Ey Muhammed!), o halde Rabbin için namaz kıl. Kurban kes.”, En’âm, 162-163. Ayetlerinde de; “De ki: Şüphesiz Rabbim beni doğru yola iletti. Dosdoğru dine, puta tapanlardan olmayan İbrahim’in tevhîd dinine iletti. De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi alemlerin Rabbi Allah içindir. Onun ortağı yoktur; böyle emrolundum ve ben Müslümanların ilkiyim.” Diyerek, Kurban kesmenin, hem malî bir fedakarlık ve hem de Allah rızası için yapılan önemli bir ibadet olduğunu açıklar.

Bir beklentisi olamadan, çıkar gözetmeden, her türlü riyadan uzak olarak, insana, öncelikle içinde yaşadığımız topluma, dolayısıyla bütün insanlığa hizmet ederek, insanların sevgisini kazanırken, Allah’ın (c.c.) rızasını da kazanacağımız bir ibadeti idrak edeceğiz.

Bu ibadet ile; Allah’a yakınlaşırken, bütün insanlara da yakın olacağımız bir manevi doygunluğa ulaşacak, bu manevi doygunlukla, içinde yaşadığımız toplumun haklarına saygılı davranmayı, karşılıklı hakları gözetmeyi ve yardımlaşmanın da önemini idrak edeceğiz.

Allah rızası için kurban kesmek, mali bir ibadet olduğu gibi, sosyal hayat açısından da önemli bir yardımlaşma ve dayanışma vesilesidir.

Çünkü kesilen kurbanın etinden, akrabalar, komşular, fakirler ve muhtaçlar da faydalanırlar. Böylece, kurban kesenlerle kesemeyenler arasında bir yakınlaşmanın ve karşılıklı sevgi ve saygının gelişmesine katkı sağlarken, sosyal çözülmeyi durdurur, milli birlik ve beraberliğe, sosyal bütünleşmeye katkı sağlar. 

Bu duygular içinde, idrak edeceğimiz Kurban Bayramının İdrak edeceğimiz son bayram olabileceği ihtimalini unutmadan, bayram günlerinin sevinç ve neşe günleri olduğunu hatırdan çıkarmadan, eşimizi, çocuklarımızı, ana ve babamızı sevindirelim.

Güler yüzlü olalım. Geçmişlerimizi dua ve hayırla yad edelim. Barışmak ve kaynaşmak için bayramları fırsat bilelim. Dinimize; iman, ibadet ve ahlakımıza sahip çıkalım. Haram ve günahlardan uzak kalarak, Milli Birlik ve Beraberliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi koruyalım. Vatanımızı ve milletimizi sevelim. Kin ve intikam duygularını terk edelim. Birbirimizle selamlaşalım ve bayramlaşalım.

İslam dünyasında kardeşi kardeşe düşman etme yönünde Küresel Eşkıyaların yazdıkları senaryoların hedefinde olduğumuzun farkındalığı içinde; küresel senaryoları boşa çıkarma mesuliyetimize dikkat çekeriz.

Bu mesuliyetimizin farkındalığı içerisinde;  küresel eşkıyaların ekonomik saldırılarına karşı mücadeleye devam etmemiz gerektiğine, bu saldırıların devam edeceği farkındalığı içerisinde, İstikbalimizin teminatı olan çocuklarımızın, bizi biz yapan dini ve milli değerlerimizi yaşarken öğrenmelerine özen göstermemiz gereğine dikkat çeker, şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu adına;

Sn. Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı üzere, küresel eşkıyaların saldırılarına karşı; "Başaramayacaksınız, aziz milletimizi bölemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız. Türkiye'nin yükselişini durduramayacaksınız. Hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Çünkü biz Türkiye'yiz. Çünkü biz Türk milletiyiz.” Diyor, “Hepimiz Biriz, Biz Türkiye’yiz” Diye haykırıyor, kutlayacağımız Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, bu mübarek bayramımızın aziz milletimiz ve bütün insanlık için  hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan (c.c.) niyaz ediyorum.

Bakmadan Geçme