Elazığ'da psikiyatri hastalarından sergi

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören 520 hastanın yıl içinde yaptığı el işi ürünlerinin yer aldığı sergi açıldı

Elazığ'da Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastaların bir yıl boyunca usta öğreticiler eşliğinde yaptıkları ele emeği göz nuru eserleri açılan sergiyle görücüye çıktı.

Vali Fahri Bey Caddesi'nde açılan sergide, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören 520 hastanın el emeği göz nuru ürünleri yer aldı.

İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, serginin açılışı amacıyla düzenlenen törende, amaçlarının hastaların moral ve motivasyonunun düzeltilmesinin yanı sıra el becerilerini de geliştirmek olduğunu söyledi.

Hastaların topluma uyumunu, adaptasyonunu sağlamak adına yaptıkları faaliyetlerden birinin de el sanatları ve resimler olduğunu ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"Hastalarımızın, tedavilerinin yanında spor, el sanatları, müzik gibi rehabilitasyon aktiviteleri de çok önemli yer alıyor. Bu sergiyi görünce çok mutlu oldum. Bu çalışma ile hastalarımızın yetenekleri ortaya çıkmış oldu. Bir işi başarmanın verdiği mutluluğu yüzlerinde gördüm. Medikal tedavinin yanında bu tür etkinliklerin ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Onların sosyal bir etkinlik içerisinde olması ve topluma kazandırılması çok önemli."

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Nilüfer Kılıç da hastaların bu ürünleri büyük emek ile yaptıklarını aktardı.

Ürünlerin 1 yıllık çalışmanın sonucunda ortaya çıktığını dile getiren Kılıç, "Hastalarımızın tedavisinde çok önemli bir basamak. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Bakmadan Geçme