Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na destek

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na ilişkin, 'Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, "Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekun bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır"

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na ilişkin, "Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekun bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır." ifadelerini kullandı.

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, fiyat istikrarının makro ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biri olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 2002’den sonra mali ve siyasi istikrarla fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde ettiğine değinen Özcan, bu sayede enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesi sağlandığını anlattı. 

Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranının yeniden çift hanelere çıktığını anımsatan Özcan, artan enflasyonun hem alım gücü düşen vatandaşları hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmaları olumsuz etkilediğini kaydetti.

 Tüm bu sıkıntıları aşmak için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bakan Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli bulduğunu ifade eden Özcan, şunları belirtti:

"Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle topyekün bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır. Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir. 81 il ve 160 ilçede odalarımız ve borsalarımız enflasyonla mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır. Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki bu mücadeleye toplumun tük kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur."

Özcan, Malatya olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülke ve millet için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacaklarının altını çizdi.

Bakmadan Geçme