Engellilere rapor kolaylığı yolda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, daha sonra Malatya Eczacılar Odası'nı ziyaret ederek, bir süre önce oda başkanlığına seçilen Tahir Özelçi'yi kutladı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, "Şimdi Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu düzenlemelerle, inşallah önümüzdeki ay, yönetmelikle bunlar hayata geçmiş olacak. Tek bir sağlık raporu, e-Devlet üzerinden bütün kurumların görebileceği sağlık raporu haline gelecek. Sağlık raporunda yaşanılan krizlere son verilmiş olacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, engellilerin sağlık raporu alımı konusunda yaşadıklara sıkıntılara ilişkin, "Şimdi Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu düzenlemelerle, inşallah önümüzdeki ay yönetmelikle bunlar hayata geçmiş olacak. Tek bir sağlık raporu, e-Devlet üzerinden bütün kurumların görebileceği sağlık raporu haline gelecek. Sağlık raporunda yaşanılan krizlere son verilmiş olacak." dedi.

Yardımeli Derneği Malatya Şubesi'nde Suriyelilerle görüşen Çalık, "Recep Tayyip" isimli Suriyeli bebekle bir süre ilgilendi.

Çalık, daha sonra Malatya Eczacılar Odası'nı ziyaret ederek, bir süre önce oda başkanlığına seçilen Tahir Özelçi'yi kutladı. 

 Özelçi'ye milli ve yerli duruş sergilediği için teşekkür eden Çalık, "Gayri milli ve yerli duruş sergilemeyen ve terör sevicilere destek veren tabipler odasına örnek olsun." dedi. 

Çalık, sağlığa erişimi kolaylaştırmak için çok önemli reformlar yaptıklarını anımsatarak, sosyal güvenlik kapsamını genişletmelerinin bunun en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

Ülkedeki tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlandığını vurgulayan Çalık, şöyle devam etti:

"Sosyal güvenlik kapsamını yüzde 100'e ulaştırdığımız bir dönemde, genel sağlık sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlarımızın rakamı yaklaşık 10,4 milyon kişiye ulaşmış vaziyette. Bu vatandaşlarımızın 7,7 milyonunun sosyal güvenlik primini biz yatırıyoruz. Geri kalanlarının ise sadece 54 lira yatırarak sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlıyoruz."

Engellilerin sağlık raporu randevusunu, Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden kolaylıkla alabileceklerini kaydeden Öznur Çalık, "Sağlık raporu için müracaat ettiklerinde sistem üzerinden 10 farklı pencere açılıyordu. Şimdi Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu düzenlemelerle, inşallah önümüzdeki ay yönetmelikle bunlar hayata geçmiş olacak. Tek bir sağlık raporu, e-Devlet üzerinden bütün kurumların görebileceği sağlık raporu haline gelecek. Sağlık raporunda yaşanılan krizlere son verilmiş olacak." ifadelerini kullandı. 

Çalık, Kışla Caddesi'ndeki esnafı da ziyaret ederek, Türk bayrağı dağıttı.  

Bakmadan Geçme