Engelsiz Yaşam Merkezi "ikinci evleri" oldu

Van'ın İpekyolu Belediyesince yaptırılan merkezde yaklaşık 500 kişiye eğitim veriliyor

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Öztürk, "Temmuzdan itibaren öğrencilerimizin kayıtlarını yaptık. Toplamda 500 öğrenciye eğitim veriliyor. Burası engelli vatandaşlarımızın ikinci bir evi oldu"
Van'ın İpekyolu Belediyesince yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezinde yaklaşık 500 kişiye eğitim verildiği bildirildi. 
Merkezde basın mensuplarıyla bir araya gelen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van'da çok sayıda engelli ve ailesinin yaşadığını söyledi. 
Bu kitleyi göz önüne alarak Engelsiz Yaşam Merkezi'ni açtıklarını anlatan Öztürk, şöyle konuştu:"Temmuz ayından itibaren öğrencilerimizin kayıtlarını yaptık. 300'e yakın öğrencilerimize yaz boyunca eğitim verdik. Bunun dışında buradan faydalanan engelli vatandaşlarımız var. Toplamda 500 öğrenciye burada eğitim veriliyor. Buranın bize maliyeti bir milyon lira oldu. İçindeki atölye, sınıflar ve diğer hizmetleriyle çok kapsamınlı bir akademi merkezi oldu. Burası engelli vatandaşlarımızın ikinci bir evi oldu."

"Engellileri ücretsiz taşıyoruz"
Öztürk, engellileri merkeze servisle ücretsiz taşıdıklarını, ilçe dışındaki öğrencileri de merkeze taşımak için Büyükşehir Belediyesi ile görüştüklerini anlattı.
Burasının Türkiye'de örnek bir merkez olduğunu vurgulayan Öztürk, "Doğu ve Güneydoğu'da böyle bir merkez yok. 10 aylık bir süre oldu göreve başlayalı. Biz göreve başladığımızda burası halen kaba inşaatı bitmemiş bir yerdi. Kreş olarak düşünülüyordu. Ancak biz buranın engelliler için bir merkez olması gerektiğine karar verdik." diye konuştu. 

"Butik sokak" çalışmaları
"Butik sokak" çalışmaları hakkında da bilgi veren Öztürk, şunları kaydetti:
"Kültür Sokağı aylar önce geçilmeyen bir yerdi. Biz orada bir potansiyel olduğunu fark ettik ve çalışma başlattık. Aynı zamanda biz istedik ki butik sokak çalışmamızdan bir tanesi olan Şemsiyeli Sokak'a bir yenisini daha ekleyelim. Şehrin farklı yerlerinde farklı sokaklar olsun ve Van’ı belli caddeler üzerinde kurtaralım istedik. Üçüncü butik sokağımızı Ercişli Emrah Sokağı'nda hayata geçireceğiz."
Öztürk, İranlı turistlerin Van esnafını memnun ettiğini dile getirdi. 
Turizmde güven unsurunun çok önemli olduğunu anlatan Öztürk, "Huzur ve güven ortamı olmazsa biz bu projeleri bu yatırımları nasıl yapacağız. Huzur ortamı oldukça engelliler için çalışmalar yaparsınız, asfalt, yol ve buna benzer hizmetler yaparsınız. Huzur ve güvenlik olmadığı zaman siz bu hizmetleri yapamazsınız." diye konuştu. 

Bakmadan Geçme