Erzincan Emniyeti dolandırıcılara karşı vatandaşları bilgilendiriyor

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı öncesinde Erzincan Ticaret Borsası Hayvan Pazarında önlemlerini artırdı. Emniyet güçleri sahte para, hırsızlık ve dolandırıcılık hakkında vatandaşları bilgilendirerek hem sözlü uyarı yapıyor...

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı öncesinde Erzincan Ticaret Borsası Hayvan Pazarında önlemlerini artırdı. Emniyet güçleri sahte para, hırsızlık ve dolandırıcılık hakkında vatandaşları bilgilendirerek hem sözlü uyarı yapıyor hem de broşür dağıtıyor.

Kurban pazarlarında alışveriş ve pazarlıklar kızışmaya başlarken, polisler de vatandaşları sahte para hırsızlık ve dolandırıcılık konusunda vatandaşları uyarıyor. Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, TDP Şube Müdürlüğü ve KOM şubesi ekipleri tarafından hayvan pazarında vatandaşlara dolandırıcılık, hırsızlık ve sahte para konularında bilgilendirme yaparak broşür dağıttılar. Erzincan Ticaret Borsası Hayvan Pazarında, Toplum Destekli Polisler, kurban pazarlarında hayvan hırsızlığı olaylarına karşı alınacak tedbirler, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı, alışverişte sahte para olaylarına karşı alınacak tedbirler hakkında bilgiler içeren broşür dağıtımı yaptı. Vatandaşlara şüpheli durumlarda 155 polis İmdat telefonuna bilgi verilmesinin olaylara erken müdahale açısından önemli olduğu belirtildi.

Broşür dağıtan ekipler, ayrıca sahte paranın nasıl anlaşılacağına yönelik bilgileri de vatandaşlara tek tek anlatarak parayı hemen cebine koymamalarını, gerekirse tek tek kontrol edilmesi gerektiğini ve şüphelendikleri şahıs/şahıslar hakkında ise 155 Polis İhbar Hattını aramaları gerektiğini ifade edildi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü, özellikle sahte paralarda 100 ve 200 TL lik banknotlarda daha fazla sahte para ihtimali olduğunu dolayısıyla toplu para alışverişlerinde ve şüphe durumunda mutlaka pazardaki ekiplere haber verilmesi gerekiyor. Mümkün olduğu kadar pazar içerisinde vatandaşların arasına katılarak sözlü bilgilendirmenin yanında pazar girişine açılan stant da Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan el broşürleri de dağıtılıyor.Erzincan Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre sıkıntılı bir olayla karşılaşılmadığı ve bayramın birinci gününe kadar önlemlerin devam edeceği öğrenildi.

Bakmadan Geçme