Eski Malatya Altyapısı Maski İle Güvende

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Eski Malatya'da gerçekleştirilen Ölçülebilir.

Alt Bölge (DMA) çalışmalarını Genel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir ve beraberindeki heyet yerinde inceledi.

Muhtar Nazif Sayın: “Çalışmalar Tamamlandıkça Arızalar Bitiyor”
MASKİ’nin mahallelerinde gerçekleştirdiği yatırımlardan dolayı memnuniyetini belirten Muhtar Nazif Sayın: “3 sene önce MASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir ve ekibi mahallemize gelerek yapılacak yatırımlardan bahsettikleri zaman hayal gibi gelmişti. Ama yapılan hizmeti görünce Genel Müdürümüzün ne demek istediğini daha iyi anladık. Mahalle genelinde 2 sene öncesine kadar su sıkıntısı yaşıyorduk. Sokaklarımızda haftada 2-3 arıza meydana geliyordu. MASKİ’nin yaptığı çalışmalar sonucunda artık arıza oluşmuyor. Ayrıcamahallemizde kanalizasyon altyapı çalışması da yapıldı. Çalışmalar tamamlandığında mahallemiz sağlam altyapıya kavuşmuş olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Muhtar Ramazan Şener: “MASKİ Çalışıyor Altyapımız Güçleniyor”
Meydanbaşı Mahallesi’nde MASKİ’nin yaptığı yatırımlar için memnuniyetlerini belirten Muhtar Ramazan Şener: “3 yıldır Malatya’nın mahallelerinde içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı çalışmaları MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Meydanbaşı Mahallemizde yapılan Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) kapsamında dev borular kullanılarak içmesuyu altyapımız yeniden inşa edildi. Mahallemizde 3-4 sokak haricinde altyapısının değişmediği sokak kalmadı. MASKİ’nin çalışmalarıyla geçmiş yıllarda var olan sıkıntılar artık kalmadı. Mahallemizde yaptıkları çalışmalar içinGenel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir’e ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ederim.” dedi.

Muhtar Remzi Öngen:” MASKİ’nin Çalışmalarıyla Susuz Ev Kalmadı”
“Mahallemde 27 gün su gitmeyen evler vardı. MASKİ’nin yoğun çalışmalarıyla bu sıkıntı ortadan kalktı. Yapılan büyük yatırımlar sonucunda Battalgazi’nin genelinde sıkıntılar azaldı.Uzun yıllar dayanıklı DUKTİL borular kullanılarak yeni hat çekildi ve Eski Malatya’nın altyapısı tamamen yenilendi. Mahallelim ve kendi şahsım adına Genel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir’e ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ederim.” dedi.

Genel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir: “Yatırımlarımızla Sağlam Altyapı İnşa Ediyoruz”
Malatya genelinde çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini ifade eden Genel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir: “2014-2016-2017 yıllarında ciddi kuraklıklar yaşandı. Son 46 yılın en kurak yılını bu sene yaşadık. Geçen sene Kasım ayından Aralık ayına geçerkensu debimiz yaklaşık 400 lt/sn düşmüştü. Bu sene Eylül ayından Kasım ayına geçerken Kaptaj’daki su debisi aynı seviyelerde düştü. Ancak geçen sene yaşadığımız sıkıntıyı bu sene kimse yaşamadı. Bunun sebebi yoğun olarak yaptığımız altyapı çalışmalarımızdır. Yaptığımız güçlü yatırımlarla sağlam altyapı inşa ediyoruz.Malatya merkez ilçelerinde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarımızla içmesuyu altyapısını yeniden inşa ediyoruz. Malatya’mızın gelecek 50 yılını inşa etmek için 7 gün 24saat çalışıyoruz. Emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme