FETÖ'nün 'mahrem imamı'na hapis cezası

Malatya'da, tutuklu yargılanan meslekten ihraç edilen öğretmene 10 yıl hapis cezası verildi

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan ve "mahrem imam" olduğu belirtilen sanık 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, hakkında "silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma" suçlarından dava açılan ve tutuklu yargılanan meslekten ihraç edilen öğretmen Ömer Çelik ile avukatı katıldı.

Cep telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un yüklü olduğu ve uygulamaya defalarca giriş yaptığı belirlenen Çelik, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Terör örgütü üyesi olmadığını savunan Çelik, hakkındaki raporlar, tanık beyanları ve "mahrem imam" suçlamasını kabul etmediğini söyledi.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın, ByLock kullanıcısı olması, Bank Asyadaki hesap hareketliliği, örgütle bağlantılı dernek ve sendika üyeliği, tanık beyanları ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Çelik'e "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Bakmadan Geçme